ویتامین A برای حفظ سیستم ایمنی و بینایی اهمیت حیاتی دارد. همچنین ویتامین A با تشكیل استخوان، دندان و پوست سالم ارتباط مستقیم دارد.
غذاها و خوراكیهایی كه حاوی بیشترین ویتامین A هستند، به این شرح است: هویج، فلفل، انبه، پاپایا، تخم مرغ، پنیر، شیر، جگر، زردآلو، سبزیجات برگ سبز، گوجه و ماهی.
ویتامین A یكی از ویتامینهای محلول در چربی است. ویتامینهای آ یا رتینول برای رشد بدن مخصوصاً در كودكان و عملكرد صحیح دستگاه ایمنی و مخاط مثل مخاط روده و جلوگیری از عفونتها (بیماریهای میكروبی) بهبود بینایی افراد در نور كم مثل شب و حفظ سلامتی سطح چشم، دفاع از بدن و سلامتی پوست است.
ویتامین A به شكل خالص در منابع گیاهی وجود ندارد، بلكه پیش سازهای آن یعنی كاروتنها به اشكال مختلف در گیاهان وجود دارند. این ویتامین به 3 فرم رتینول، رتینال و رتینوئیك اسید وجود دارد و در بدن ذخیره میشود و در سبزیها موجود است.
مصرف ویتامین A در سالمندی موجب كاهش وز وز گوش میشود.