مدیر روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت با ارائه جزئیاتی تكاندهنده از حملات نظامی رژیم صهیونی به ایران، از بستری شدن نزدیك به شش هزار شهروند در بیمارستانهای كشور خبر داد و تأكید كرد: خدمات درمانی رایگان همچنان ادامه دارد و گزارشهایی مستند برای ارسال به نهادهای بینالمللی از جمله سازمان جهانی بهداشت در دست تهیه است.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر حسین كرمانپور مدیر روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت در برنامه «به زندگی سلام كن» این شبكه رادیویی گفت: در این مدت، حدود 6 هزار نفر در مراكز درمانی بستری شدند؛ كه بیشتر آنها پس از دریافت خدمات پزشكی ترخیص شدند، اما حدود 170 نفر همچنان در بیمارستانها تحت مراقبت هستند و تعدادی نیز در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
به گفته او، سن قربانیان از كودك 4 ساله تا سالمند بیش از 80 سال متغیر بوده و مجموع زمان اعمال جراحی انجامشده به بیش از هزار و ده ساعت رسیده است.
كرمانپور این عدد را بیسابقه توصیف كرد و افزود: در این مدت كوتاه، چنین حجمی از جراحیها در سطح ملی، نشاندهنده تلاش شبانهروزی تیمهای درمانی كشور است. در این عملیات گسترده، 26 استان كشور بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم درگیر اعزام بیماران و ارائه خدمات درمانی شدند. در مجموع 100 شهرستان آسیب دیدهاند و 27 دانشگاه علوم پزشكی در كنار كادر درمان، مسئولیت رسیدگی به مصدومان را برعهده داشتند.
وی با بیان اینكه تهران با 2780 مصدوم، كرمانشاه با 485 و خوزستان با 368 نفر، بیشترین آسیب را دیدهاند، اظهاركرد: در مقابل، استانهای قزوین و مازندران تنها با پنج و یك مصدوم، كمترین آسیبها را گزارش كردهاند. استانهای سمنان، گلستان و خراسان رضوی نیز بدون مورد گزارششده از حملات باقی ماندهاند.
كرمانپور تأكید كرد: از مجموع مصدومان، 301 نفر زن بودند؛ از جمله چهار مادر باردار كه دچار آسیبهای شدید شدند. همچنین 212 كودك و نوجوان جزو مجروحاناند و متأسفانه نزدیك به 30 نفر از كودكان و نوجوانان جان خود را از دست دادند.
او با اشاره به جان باختن مادران باردار به همراه نوزادانشان در حملات اخیر گفت: در میدان تجریش، 67 نفر مجروح شدند. صحنههایی تلخ و خشونتبار ثبت شد كه عمق فاجعه را نشان میدهد. در یكی از موارد، خانوادهای در مسیر بازگشت از سفر تفریحی، هدف قرار گرفتند؛ مادر و پدر درجا جان باختند و جنینشان نیز شهید شد.
كرمانپور با اشاره به شهادت 102 زن در این حملات افزود: اینها مادرانی بودند كه با كودكانی در شكم، قربانی خشونت شدند. چنین آمارهایی، بهروشنی ادعای رژیم اشغالگر مبنی بر عدم هدفگیری غیرنظامیان را رد میكند.
در پایان این گفتوگو، او از تهیه گزارشهایی رسمی برای ارسال به نهادهای بینالمللی خبر داد و گفت: تاكنون پنج نامه و گزارش به سازمانهای جهانی از جمله سازمان جهانی بهداشت ارسال شده است. آخرین گزارش نیز توسط وزارت بهداشت تنظیم شده و در مسیر ارسال قرار دارد. هدف ما، ثبت صادقانه و مستند فجایع انسانی رخداده و رساندن صدای مظلومیت مردم ایران به گوش جهانیان است.