از ساعت به مدت

رادیو سلامت

صبح و زندگي-گروه بهداشت و تندرستي

آنچه باید از «تب كریمه كنگو» بدانیم/ «گوشت قرمز» را از مراكز مجاز تهیه كنید

گوشت های قرمزی را كه در محیط های غیركشتارگاهی به شكل غیرمجاز كشتار می شوند به هیچ وجه مردم خریداری نكنند و در خانه ها نیز اقدام به كشتن دام نكنند؛ اگر این موارد رعایت شود امكان انتقال تب كریمه كنگو از طریق گوشت قرمز صفر می شود .

1396/03/09
|
22:24

دكتر كریم امیری، معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های سازمان دامپزشكی كشور در گفت و گو با برنامه «صبح و زندگی» شبكه رادیویی سلامت بیماری تب كریمه كنگو را یكی از بیماری های بومی كشور دانست و افزود: متأسفانه، هر ساله تعدادی از هموطنان ما به بیماری تب كریمه كنگو مبتلا می شوند و آن هایی هم كه دیر به پزشك مراجعه می كنند فوت می كنند؛ و به علت اینكه درصد مرگ و میر این بیماری زیاد است، از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی ادامه داد: امسال نیز همچون سال های گذشته چند نفر به این بیماری مبتلا و مواردی از آنها فوت شده اند. تاكنون 28 نفر طبق گزارش های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی كشور به طور قطعی به این بیماری مبتلا شده اند و فوت 2 نفرشان ناشی از این بیماری بوده است .
امیری با بیان اینكه این بیماری وابسته به شغل است، اظهارداشت: افرادی كه با دام سر و كار دارند بیشتر در معرض خطر این بیماری هستند. به خصوص آن هایی كه با كشتار دام ها سر و كار دارند و دام را در محیط های غیر بهداشتی ذبح می كنند، در معرض بیماری تب كریمه كنگو قرار می گیرند.
وی در ادامه تاكید كرد: بیماری تب كریمه كنگو از طریق گوشت دام های آلوده می تواند به انسان منتقل شود.
معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های سازمان دامپزشكی كشور درباره چگونگی تشخیص این بیماری گفت: در دام هیچگونه علامتی وجود ندارد؛ اما در انسان به دو شكل است. شكل اولیه این بیماری، مانند بیماری آنفولانزا و سرماخوردگی است كه با درد بدن، درد عضلات، تب و علائم كاملاً شبیه آنفولانزا و سرماخوردگی همراه است.
امیری در ادامه تصریح كرد: در این مرحله بیماران اگر سابقه ای از تماس با دام داشتند این سابقه را در نظر بگیرند و به پزشك مراجعه كنند زیرا در این صورت درمانشان خیلی آسان تر می شود، اما اگر غفلت كنند و بگذارند به مرحله دوم بیماری برسد كه خونریزی در مخاط اتفاق می افتد، در این مرحله اگر به پزشك مراجعه شود امكان خوب شدن خیلی كمتر می شود و حدود 40 تا 50 درصد مرگ و میرها در بیمارانی است كه دیر مراجعه می كنند .
وی در خصوص مصرف گوشت قرمز افزود: گوشت قرمز باید از مراكز معتبر تهیه شود زیرا گوشتی كه از كشتارگاه وارد می شود 24 ساعت در اتاق پیش سرد نگهداری می شود. 24 ساعت نگهداری لاشه دام در دمای بین 2 تا 8 درجه سانتی گراد باعث می شود جمود نئشی دام، محیط لاشه را اسیدی كند و در این محیط اسیدی این ویروس نمی تواند زنده بماند به همین سبب خرید لاشه هایی كه از كشتارگاه های مجاز در قصابی ها به فروش می رسند، هیچ گونه مشكلی ندارد.
معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های سازمان دامپزشكی كشور در پایان اظهارداشت: اما آن لاشه هایی را كه در محیط های غیركشتارگاهی به شكل غیرمجاز كشتار می شوند به هیچ وجه مردم خریداری نكنند و همچنین در خانه ها اقدام به كشتن دام نكنند. این موارد اگر رعایت شود امكان انتقال از طریق گوشت قرمز صفر می شود.

دسترسی سریع
صبح و زندگی-گروه بهداشت و تندرستی