از ساعت به مدت

رادیو سلامت

به زنگ زندگي(خانواده)

پرخوری عصبی و گرفتاری های بعد از آن

پرخوری عصبی در واقع تمایل به غذا خوردن برای تسكین یافتن و كاهش استرس است. اغلب افرادی كه پرخوری عصبی دارند، نمی‌توانند در مقابل میلِ خوردن مقاومت كنند و وقتی غذایی هوس می‌كنند به چیزی جز آن فكر نمی‌كنند.

1397/04/26
|
14:08

اگر در حالی كه كاملا سیر هستید یا زمانی كه احساس ناخوشایندی دارید هوسِ خوردن بستنی یا دسر می‌كنید، دچار پرخوری عصبی هستید. اشخاصی مبتلا به پرخوری عصبی وقتی غذا می‌خورند، حس بهتری دارند و از غذا خوردن برای پاسخ به نیازهای عاطفی‌شان استفاده می‌كنند.

غذا خوردن به‌عنوان یك پاداش یا برای جشن گرفتن چیز بدی نیست، اما زمانی كه به‌عنوان مكانیسمی برای پاسخ به نیازهای عاطفی دربیاید و اولین واكنش شما در پاسخ به احساس غم، عصبانیت، تنهایی، استرس،‌‌ خستگی یا كسالت، باز كردنِ درِ یخچال باشد،‌ در این صورت در چرخه‌ی ناسالمی قرار گرفته‌اید كه در آن هرگز به احساس واقعی یا مشكل‌تان توجه نخواهید داشت.

افرادی كه چنین مشكلی دارند، سیری‌ناپذیرند. ممكن است خوردن به‌طور لحظه‌ای حس خوبی به آنها بدهد، اما احساسی كه موجب تحریك آنها برای خوردن شده هنوز باقی است و بعد از آن چنین افرادی احساس بدتری دارند كه بیش از حد غذا خورده‌اند، زیرا این عادت موجب چاقی و افزایش وزن‌شان می‌شود و قدرت مقاومت در مقابل آن را نیز ندارند. وقتی شیوه‌های مناسب برای پاسخ به احساسات خود را ندانید،‌ مشكل‌تان دو چندان و به مرور زمان هم ترك پرخوری برای شما سخت‌تر می‌شود و از طرفی هم نمی‌دانید چطور باید احساسات‌تان را كنترل كنید.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "به رنگ زندگی" كاری از گروه خانواده رادیو سلامت 27 تیرماه با حضور دكتر شیبانی(روانشناس) و دكتر وفا (دكترا تغذیه) به موضوع پرخوری عصبی می پردازد.

دسترسی سریع
به زنگ زندگی(خانواده)