از ساعت به مدت

«خودبینی» ثمره كاهش مسؤلیت پذیری اجتماعی

با كاهش مسؤلیت پذیری اجتماعی، افرد خودبین و خودمحور می‌شوند و به هرقیمتی حاضرند به نیازهای خود برسند؛ حتی اگر نظم یك جامعه را به هم بریزند كه به مرور زمان، خطراتی را برای افراد دیگر در جامعه ایجاد می‌كند.

1395/08/22
|
13:57

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، مسؤلیت پذیری اجتماعی به حس همكاری افرد در جمع مرتبط است. در واقع افرادی كه مسؤلیت پذیری اجتماعی دارند، خارج از اهداف شخصی برای به نتیجه رسیدن كارهای جمعی تلاش می‌كنند.
بسیاری از كارهایی كه افراد در جامعه انجام می‌دهند، با اهداف شخصی آنها مرتبط نیست كه می‌توان به حفظ محیط زیست و پاكیزه نگهداشتن محیط شهر اشاره داشت.
دكتر كمیل زاهدی، روانشناس بالینی، در گفت و گو با برنامه «سایبان آرامش» شبكه رادیویی سلامت با بیان اینكه بی توجهی به نیازهای جامعه از شاخصه‌های افرادی است كه پایبند به مسؤلیت اجتماعی نیستند، گفت: كه به عنوان نمونه می‌توان به نزاع‌های خیابانی اشاره داشت كه عده‌ای به جای تلاش برای جدا كردن طرفین درگیری، از دعوا فیلم می گیرند.
وی در ادامه افزود: هر اندازه حس مسؤلیت پذیری اجتماعی در افراد كاهش یابد، اداره حیات اجتماعی مشكل‌تر است؛ چرا كه تعامل از الزامات زندگی اجتماعی به شمار می‌آید.
این روانشناس اظهارداشت: آسیب رساندن به طبیعت در معنای كلی و نادیده گرفتن حق تقدم در صف را نمونه‌هایی از عدم پایبندی به مسؤلیت پذیری اجتماعی است.
وی در ادامه بیان كرد: متاسفانه با كاهش این شاخصه مهم، افرد خودبین و خودمحور می‌شوند و به هرقیمتی حاضرند به نیازهای خود برسند؛ حتی اگر نظم یك جامعه را به هم بریزند كه به مرور زمان، خطراتی را برای افراد دیگر در جامعه ایجاد می‌كند.
زاهدی در پایان این برنامه رادیویی خاطرنشان كرد: مسؤلیت پذیری اجتماعی و سلامت روان لازم و ملزوم یكدیگر هستند و جامعه‌ای كه سلامت روان در آن كمرنگ باشد، كاهش مسؤلیت پذیری اجتماعی دور از انتظار نیست.

دسترسی سریع
سایبان آرامش