از ساعت به مدت

رادیو سلامت

فرصت طلايي

بلایای طبیعی از دغدغه های بشر است/ ضرورت آموزش امداد و نجات

مدرس دانشگاه فرهنگیان با بیان اینكه وقوع حوادث از مهمترین دغدغه های بشر است، گفت: كسب آمادگی در مقابله با بلایا، یك ضرورت است.

1396/07/25
|
10:49

دكتر ریحانه احمدی دهكاء، مدرس دانشگاه فرهنگیان در گفت و گو با شبكه رادیویی سلامت با بیان این مطلب افزود: وقوع حوادث و بلایای طبیعی از مهم ترین دغدغه های بشر، به ویژه در كشورهای در حال توسعه به شمار می آید.
وی در ادامه بیان كرد: طبق آمارهای متتشر شده از سوی سازمان های جهانی، طی 20 سال گذشته بیش از سه میلیون نفر جان خود را در اثر حوادث طبیعی از دست داده اند و زندگی بیش از یك میلیارد نفر متاثر از این وقایع بوده است.
احمدی دهكاء، با بیان اینكه بلایا را به صورت كلی می توان به دو دسته بلایای ناشی از پدیده های طبیعی و وقایع حاصل از دخالت انسان تقسیم بندی كرد، افزود: آمار رخداد بلایا در كشورهای در حال توسعه گواه این مطلب است كه درصد عمده ای از اتفاقات، جزء دسته اول است.
وی متذكر شد: كسب آمادگی به منظور مقابله با حوادث و به كارگیری آموخته ها برای حفظ سلامت و نجات جان خود و اطرافیان در لحظات ابتدایی پس از وقوع حادثه، یك ضرورت است.
مدرس دانشگاه فرهنگیان با اشاره به موقعیت جغرافیایی كشورمان بیان كرد: با توجه به این كه ایران از كشورهای حادثه خیز به شمار می آید، ارتقای آگاهی مردم در مواجهه با بلایای طبیعی حائز اهمیت است.
وی با تاكید بر ضرورت فرهنگسازی ادامه داد: هلال احمر از سازمان های متولی در بحث آموزش امداد و نجات است كه می بایست پیش از پرداختن به این مقوله، شیوه آموزش مورد بررسی قرار گیرد.
احمدی دهكاء، افزود: هدف ما بررسی شیوه های مختلف فرهنگسازی در مسیر آموزش امداد و نجات در سطوح مختلف جامعه است.
وی توضیح داد: با توجه به موضوع پیشنهادی، روش مورد استفاده بررسی آمار، ارقام و نتایج آموزش كمك های اولیه طی سال های مختلف و نیز مطالعات و مشاهدات میدانی است.
این مدرس دانشگاه در پایان اظهارداشت: آموزش امداد و نجات از ابزارهای مهم برای مقابله با حوادث است كه در این راستا، هماهنگ و همسو كردن آموزش ها و نیز شیوه های فرهنگسازی در جامعه مدنظر قرار دارد.
یادآور می شود، نخستین جشنواره كشوری «پیشگیری از سوانح و حوادث» به همت شبكه رادیویی سلامت از چهارم شهریور ماه آغاز شده است و علاقه مندان برای شركت در این جشنواره می توانند آثار خود تا یكم آذر ماه به دبیرخانه جشنواره به نشانی info@jpsh.ir یا سایت جشنواره به نشانی www.jpsh.ir ارسال كنند.

دسترسی سریع
فرصت طلایی