از ساعت به مدت

رادیو سلامت

فرصت طلايي

سازمان های امدادی ، امید مردم در بحران

معاون كنترل كیفیت و اعتبار بخشی اورژانس كشور سازمان های امدادی را امید مردم در لحظات بحرانی و وقوع حوادث عنوان كرد و به اهمیت نقش اورژانس در حین و بعد از وقوع حادثه اشاره كرد.

1396/07/04
|
13:08

روزبه رجائی غفوری، معاون كنترل كیفیت و اعتبار بخشی اورژانس كشور در برنامه «فرصت طلایی» شبكه رادیویی سلامت با بیان اینكه اورژانس یكی از نقاط كلیدی و امیدبخش برای حادثه دیدگان است، گفت: شماره 115 از هر دستگاه تلفنی بدون كد در دسترس مردم است و با توجه به فشار روانی در حین حادثه برای افراد بهتر است در منزل نشانی نوشته شده و در كناردستگاه تلفن قرار داده شود كه هر لحظه لازم شد بخوانند چون اضطراب ناشی از حادثه باعث فراموشی می شود.
وی در ادامه به اهمیت بیان شرح حال مصدوم یا بیمار اشاره و بیان كرد: در دقایق ابتدایی مهمترین اقدام بیان شرح حال فرد مصدوم برای كارشناس اورژانسی است كه پشت خط قراردارد تا با راهنمایی های انجام گرفته از لحظات بهترین استفاده را برده و جان افراد را نجات دهیم .
رجایی غفوری افزود: كارشناسان تلفنی اورژانسی اغلب كارشناسان پرستاری هستند و با دریافت شرح حال بیمار می توانند كمك كنند و گاهی نیاز به اعزام آمبولانس نیست پس شرح حال مصدوم یا بیمار از مهمترین موارد مورد درخواست اورژانس با تماس گیرندگان است.
معاون كنترل كیفیت و اعتبار بخشی اورژانس كشور ادامه داد: حضور به موقع گروه های امدادی در صحنه حوادث بسیار مهم است و این امر علاوه بر نجات جان مردم، موجب افزایش رضایتمندی از خدمات دولتی شده و این افزایش حس اعتماد و امنیت روانی مردم از جمله عوامل توسعه كشور است هرچند اغلب دیر رسیدن آمبولانس عدم ارائه نشانی درست از سوی تماس گیرندگان است و به طور كلی زمان در كلان شهر ها 10 دقیقه و در جاده ها 14 دقیقه زمان استاندارد رسیدن آمبولانس به صحنه حادثه است .
وی افزود: در واقع تعدد و كیفیت خدمات رسانی سازمان های امدادی امروزه از شاخص های مهم سنجش توسعه یافتگی جوامع در سطح بین المللی است و خوشبختانه ایران اسلامی نیز ظرفیت های بزرگی در این عرصه دارد و سازمان های امدادی كشورمان باوجود نواقص نسبی سخت افزاری و نرم افزاری خدمات ارزشمندی به شهروندان ارایه می كنند.
رجایی غفوری با اشاره به لزوم اطلاع رسانی و فرهنگ سازی از طریق رسانه در خصوص پیشگیری از سوانح و حوادث و راه های مواجهه با آن خاطر نشان كرد: با وجود آموزش های صورت گرفته از سوی نهادهای مختلف همچنان نیاز به فرهنگ سازی در جامعه احساس می شود و رسانه ها نقش بسزایی می توانند در این راستا ایفا كنند.
یادآور می شود، نخستین جشنواره كشوری «پیشگیری از سوانح و حوادث» به همت شبكه رادیویی سلامت از چهارم شهریور ماه آغاز شده است و علاقه مندان برای شركت در این جشنواره می توانند آثار خود تا یكم آذر ماه به دبیرخانه جشنواره به نشانی info@jpsh.ir یا سایت جشنواره به نشانی www.jpsh.ir ارسال كنند.

دسترسی سریع
فرصت طلایی