تردیدی نیست كه خانواده نقش اساسی در تربیت فرزند دارد و پرورش صحیح فرزندان بدون توجه جدی والدین به این امر مهم و ایجاد فضای مناسب و آرام برای آن میسر نیست.
نابسامانى خانواده، اختلاف و نزاعهاى والدین، عدم رابطه صمیمى میان اعضاى خانواده به ویژه والدین، فقدان امنیت و آرامش لازم در جامعه كوچك خانواده، تربیت صحیح فرزند را به مخاطره مىاندازد. از این رو در مبحث حسن خلق در روایات، بیش از هر مورد دیگرى در باره خوش رفتارى پدر خانواده با اهلش تاكید شده است و این حاكى از آن است كه خوش رفتارى در كانون خانواده اهمیت ویژه دارد و آثار مثبت آن فراتر از خوش رفتارى با افراد دیگر است، زیرا در جامعه كوچك خانواده افراد كاملا با هم در ارتباط هستند و بر یكدیگر تاثیر مىگذارند و چتر آثار مثبت خوش رفتارى و پیامدهاى سوء بد رفتارى بر سر همه اعضاى خانواده پهن مىگردد ودر یك كلام خوش رفتارى در كانون خانواده آثار تربیتى فراوان و بد رفتارى پیامدهاى سوء بىشمار به همراه دارد. امام باقر(ع) در زمینه اهمیت خوش رفتارى در كانون خانواده فرموده است:«... من حسن بره باهله زید فى عمره.»(14) هر كس احساس و ملاطفتش را نسبت به خانوادهاش نیكو گرداند عمرش طولانى مىگردد. در این حدیث شریف تعبیر لطیف و ظریف «من حسن بره» دلالت بر آن دارد كه نه تنها احسان و ملاطفت نسبت به خانواده پسندیده و لازم است بلكه مىبایست براى تاثیر بیشتر، این احسان و ملاطفت به نیكویى و بهترین وجه انجام گیرد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه " پشت پلك صبح " كاری از گروه بهداشت و تندرستی درارتباط تلفنی با دكتر حسین اعرابی(روانشناس) و خانم دكتر بنی سی(روانشناس) ششم مرداد ماه به موضوع مهارت های زندگی و نقش آرامش در خانواده می پردازد .