غذا سلامت زندگی شنبه تا سه شنبه از ساعت 13:15 به مدت 30 دقیقه

رادیو سلامت

غذا سلامت زندگي

پاسخ های خود را درباره «روغن و سس كنجد» اینجا بخوانید

سس كنجد در واقع یك سس رژیمی است، زیرا هم داخل آن دانه‌های ساییده شده و خرد شده كنجد (ارده) و هم روغن كنجد وجود دارد.

1396/04/28
|
13:29

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر رقیه سكوتی‌فر، متخصص صنایع غذایی با حضور دربرنامه «غذا سلامت زندگی» به سوالات مخاطبان درباره خط تولید روغن و سس كنجد پاسخ داد چه در ادامه می خوانید:

رادیو سلامت: كنجد چیست؟
كنجد در واقع یك دانه روغنی و بومی كشور هندوستان از گیاهی علفی است. روغنی كه از آن می‌گیرند به پیش فرآیند‌هایی چون شست‌وشوی دانه، خرد كردن، له كردن و پرس در دمای سرد نیاز دارد. حدود 50 درصد یك دانه روغن دارد و از روغن‌های خوبی است كه اسیدچرب اشباع ندارد، بنابراین روغن سیار مفید و خوب و سالمی است .

رادیو سلامت: مصرف سس كنجد چه فوایدی دارد‌؟
سس كنجد درواقع یك سس رژیمی است، زیرا هم داخل آن دانه‌های ساییده شده و خرد شده كنجد (ارده) و هم روغن كنجد وجود دارد. اسید چرب اشباع این دو بسیار پایین است و كلسترول ندارد. به همین علت مصرف محدود آن برای افرادی كه فشار خون یا چربی و كلسترول بالایی دارند، مطلوب است.
این سس تخم‌مرغ ندارد و به همین علت كلسترول را افزایش نمی‌دهد. این محصول نسبت به دیگر سس‌ها، كالری پایینی دارد و برای سالادها و سبزیجات می‌تواند جایگزین سس مایونز شود.

رادیو سلامت: سس كنجد شرایط نگهداری خاصی دارد؟
سس مانند هر ماده غذایی یك تاریخ تولید و مصرف دارد. معمولا یك ساله است و هنگام خرید به آن دقت شود. البته به هرحال باید در مصرف هر نوع سس، روند تعادل رعایت شود. بویژه كسانی كه چربی و فشار خون بالا ندارند هرگز نباید از سس مایونز استفاده كرده و از این سس هم به مقدار محدود مصرف كنند.
به علاوه بعد از یك سال نباید از هیچ نوع سسی استفاده كرد. ظرف نگهداری آن هم باید خشك و تمیز بوده و بو و طعم غذای قبلی را نداشته باشد.
البته می‌توان در شرایط بسیار بهداشتی، سس را به ظرف تمیز دیگری منتقل كرد. ولی اصولا انتقال سس‌ها از ظروف مخصوص خودشان توصیه نمی‌شود.

دسترسی سریع
غذا سلامت زندگی