سس كنجد در واقع یك سس رژیمی است، زیرا هم داخل آن دانههای ساییده شده و خرد شده كنجد (ارده) و هم روغن كنجد وجود دارد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر رقیه سكوتیفر، متخصص صنایع غذایی با حضور دربرنامه «غذا سلامت زندگی» به سوالات مخاطبان درباره خط تولید روغن و سس كنجد پاسخ داد چه در ادامه می خوانید:
رادیو سلامت: كنجد چیست؟
كنجد در واقع یك دانه روغنی و بومی كشور هندوستان از گیاهی علفی است. روغنی كه از آن میگیرند به پیش فرآیندهایی چون شستوشوی دانه، خرد كردن، له كردن و پرس در دمای سرد نیاز دارد. حدود 50 درصد یك دانه روغن دارد و از روغنهای خوبی است كه اسیدچرب اشباع ندارد، بنابراین روغن سیار مفید و خوب و سالمی است .
رادیو سلامت: مصرف سس كنجد چه فوایدی دارد؟
سس كنجد درواقع یك سس رژیمی است، زیرا هم داخل آن دانههای ساییده شده و خرد شده كنجد (ارده) و هم روغن كنجد وجود دارد. اسید چرب اشباع این دو بسیار پایین است و كلسترول ندارد. به همین علت مصرف محدود آن برای افرادی كه فشار خون یا چربی و كلسترول بالایی دارند، مطلوب است.
این سس تخممرغ ندارد و به همین علت كلسترول را افزایش نمیدهد. این محصول نسبت به دیگر سسها، كالری پایینی دارد و برای سالادها و سبزیجات میتواند جایگزین سس مایونز شود.
رادیو سلامت: سس كنجد شرایط نگهداری خاصی دارد؟
سس مانند هر ماده غذایی یك تاریخ تولید و مصرف دارد. معمولا یك ساله است و هنگام خرید به آن دقت شود. البته به هرحال باید در مصرف هر نوع سس، روند تعادل رعایت شود. بویژه كسانی كه چربی و فشار خون بالا ندارند هرگز نباید از سس مایونز استفاده كرده و از این سس هم به مقدار محدود مصرف كنند.
به علاوه بعد از یك سال نباید از هیچ نوع سسی استفاده كرد. ظرف نگهداری آن هم باید خشك و تمیز بوده و بو و طعم غذای قبلی را نداشته باشد.
البته میتوان در شرایط بسیار بهداشتی، سس را به ظرف تمیز دیگری منتقل كرد. ولی اصولا انتقال سسها از ظروف مخصوص خودشان توصیه نمیشود.