متخصص صنایع غذایی گفت: سس «كنجد» نسبت به دیگر سسها، كالری پایینی دارد و برای سالادها و سبزیجات میتواند جایگزین سس مایونز شود.
رقیه سكوتیفر، متخصص صنایع غذایی در برنامه «غذا سلامت زندگی» شبكه رادیویی سلامت كنجد را دانه روغنی و بومی كشور هندوستان از گیاهی علفی دانست و افزود: روغنی كه از كنجد میگیرند به پیش فرآیندهایی چون شستوشوی دانه، خرد كردن، له كردن و پرس در دمای سرد نیاز دارد.
وی ادامه داد: حدود 50 درصد یك دانه روغن دارد و از روغنهای خوبی است كه اسیدچرب اشباع ندارد، بنابراین روغن سیار مفید، خوب و سالمی است .
سكوتی فر با بیان اینكه سس كنجد یك سس رژیمی است، اظهارداشت: زیرا هم داخل سس كنجد دانههای ساییده شده و خرد شده كنجد (ارده) و هم روغن كنجد وجود دارد. اسید چرب اشباع این دو بسیار پایین است و كلسترول ندارد.
وی با تاكید بر اینكه مصرف محدود سس كنجد برای افرادی كه فشار خون یا چربی و كلسترول بالایی دارند، مطلوب است، گفت: این سس تخممرغ ندارد و به همین علت كلسترول را افزایش نمیدهد. این محصول نسبت به دیگر سسها، كالری پایینی دارد و برای سالادها و سبزیجات میتواند جایگزین سس مایونز شود.
این متخصص صنایع غذایی در ادامه با بیان اینكه سس مانند هر ماده غذایی یك تاریخ تولید و مصرف دارد، افزود: معمولا تاریخ مصرف سس، یك ساله است و هنگام خرید به آن دقت شود. البته باید در مصرف هر نوع سس، روند تعادل رعایت شود.
وی ادامه داد: بویژه كسانی كه چربی و فشار خون بالا دارند هرگز نباید از سس مایونز استفاده كنند و از این سس هم به مقدار محدود مصرف كنند. علاوه بر این بعد از یك سال نباید از هیچ نوع سسی استفاده كرد.
سكوتیفر در پایان اظهارداشت: ظرف نگهداری سس باید خشك و تمیز بوده و بو و طعم غذای قبلی را نداشته باشد. البته میتوان در شرایط بسیار بهداشتی، سس را به ظرف تمیز دیگری منتقل كرد؛ ولی اصولا انتقال سسها از ظروف مخصوص خودشان توصیه نمیشود.