غذا سلامت زندگی شنبه تا سه شنبه از ساعت 13:15 به مدت 30 دقیقه

رادیو سلامت

غذا سلامت زندگي

سس «كنجد»، كلسترول را افزایش نمی‌دهد

متخصص صنایع غذایی گفت: سس «كنجد» نسبت به دیگر سس‌ها، كالری پایینی دارد و برای سالادها و سبزیجات می‌تواند جایگزین سس مایونز شود.

1396/02/20
|
13:36

رقیه سكوتی‌فر، متخصص صنایع غذایی در برنامه «غذا سلامت زندگی» شبكه رادیویی سلامت كنجد را دانه روغنی و بومی كشور هندوستان از گیاهی علفی دانست و افزود: روغنی كه از كنجد می‌گیرند به پیش فرآیند‌هایی چون شست‌وشوی دانه، خرد كردن، له كردن و پرس در دمای سرد نیاز دارد.
وی ادامه داد: حدود 50 درصد یك دانه روغن دارد و از روغن‌های خوبی است كه اسیدچرب اشباع ندارد، بنابراین روغن سیار مفید، خوب و سالمی است .
سكوتی فر با بیان اینكه سس كنجد یك سس رژیمی است، اظهارداشت: زیرا هم داخل سس كنجد دانه‌های ساییده شده و خرد شده كنجد (ارده) و هم روغن كنجد وجود دارد. اسید چرب اشباع این دو بسیار پایین است و كلسترول ندارد.
وی با تاكید بر اینكه مصرف محدود سس كنجد برای افرادی كه فشار خون یا چربی و كلسترول بالایی دارند، مطلوب است، گفت: این سس تخم‌مرغ ندارد و به همین علت كلسترول را افزایش نمی‌دهد. این محصول نسبت به دیگر سس‌ها، كالری پایینی دارد و برای سالادها و سبزیجات می‌تواند جایگزین سس مایونز شود.
این متخصص صنایع غذایی در ادامه با بیان اینكه سس مانند هر ماده غذایی یك تاریخ تولید و مصرف دارد، افزود: معمولا تاریخ مصرف سس، یك ساله است و هنگام خرید به آن دقت شود. البته باید در مصرف هر نوع سس، روند تعادل رعایت شود.
وی ادامه داد: بویژه كسانی كه چربی و فشار خون بالا دارند هرگز نباید از سس مایونز استفاده كنند و از این سس هم به مقدار محدود مصرف كنند. علاوه بر این بعد از یك سال نباید از هیچ نوع سسی استفاده كرد.
سكوتی‌فر در پایان اظهارداشت: ظرف نگهداری سس باید خشك و تمیز بوده و بو و طعم غذای قبلی را نداشته باشد. البته می‌توان در شرایط بسیار بهداشتی، سس را به ظرف تمیز دیگری منتقل كرد؛ ولی اصولا انتقال سس‌ها از ظروف مخصوص خودشان توصیه نمی‌شود.

دسترسی سریع
غذا سلامت زندگی