برای خوشبخت بودن باید جسم سالم و روح آرامی داشت و اگر جسممان را با مصرف تغذیه مفید سالم نگه داریم در نتیجه روحی آرام و سرحال خواهیم داشت.
برای رسیدن به جسمی سالم و آرام نیاز به روانی سالم است و روان سالم بدون جسم سالم میسر نیست و جسم هم بدون تغذیه نمی تواند سالم باشد ، چرا كه سلامت جسمی و روانی انسان به میزان قابل توجهی به نوع تغذیه ، كیفیت مواد غذایی و ویتامین ها مربوط است.
ارتباط بین رژیم غذایی مناسب و حالات روحی و روانی ارتباطی دو طرفه می باشد. كمبود مواد مغذی مانند اسیدهای چرب امگا 3، آهن، مس، روی و ویتامین های گروه B می تواند قبل از اینكه منجر به علایم بالینی شوند، فرد را در معرض بیماری های روحی و روانی قرار دهند.
از طرف دیگر از عوارض جانبی برخی داروهای مورد استفاده در درمان بیماری های روانی ایجاد كمبود های تغذیه ای است كه به نوبه خود میتواند وضعیت بیماری فرد را تشدید نماید.
متاسفانه اختلالات روحی و روانی مانند سایر بیماری ها به سرعت تشخیص داده نمی شوند و ممكن است علایم واضح و مشخصی نداشته باشند اما با دریافت تاریخچه رژیم غذایی فرد مشكوك و شناخت عادات غذایی و انجام آزمایش های شیمیایی می توان كمبودهای رژیمی را اصلاح و وضعیت روانی فرد را بهبود بخشید.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه " غذا سلامت زندگی" كاری از گروه تغذیه هجدهم مهر ماه در ساعت 13:30 به موضوع نقش تغذیه در سلامت روان می پردازد.