سلامت افرادی كه در ایام محرم در حال سوگواری هستند، ضروری است تا بیماری منجر به باز ماندن از عبادت نشود.
مواد اولیه را از مراكز معتبر تهیه كنند، به جای اینكه كشتار دام داشته باشند تهیه گوشت را از مراكز تحت نظارت سازمان دامپزشكی تهیه كنند تا اطمینان حاصل شود. برای تهیه برنج و حبوبات از كیفیت و عدم آلودگی آن مطمئن شوند. برنج و حبوبات مانده نباشد چون وقتی در فضای مرطوب و تاریك قرار میگیرد در آن قارچ رشد میكند. هر چند دیده نمیشود اما به سلامت لطمه میزند.
از زمان طبخ تا توزیع اگر ماده غذایی نیاز به یخچال دارد در یخچال قرار بگیرد و این مسأله در رابطه با سبزیجات و گوشت كه امكان فساد دارد، مهمتر است.
در مواقعی كه نذورات در حجم زیاد تهیه و توزیع میشود باید نكات بهداشتی به صورت دقیق انجام شود. اینكه به صورت كامل طبخ شود، نیمپز نباشد و اضافه زمان طبخ نداشته باشد.
بهتر است غذای امروز را برای فردا نگهداری نكنیم و غذا به اندازه كافی آماده شود.
آشپزهایی كه در این مراسمها به كار گرفته میشود حرفهای هستند و كمتر مشاهده میشود با بیماری روبهرو باشند؛ اما اینكه بگوییم نظارت بهداشتی دقیق وجود دارد، نظارت خاصی نمیبینیم و آن را به آشپز میسپاریم.
به جای روغنهای جامد، از روغن مایع استفاده شود، چون ممكن است عزاداران فشار خون، چربی خون و یا بیماری قلبی داشته باشند؛ نباید از نمك و ادویهجات هنگام طبخ استفاده كرد و بهتر است آنرا جداگانه كنار غذا قرار داد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "غذا سلامت زندگی" كاری از گروه تغذیه 28شهریور ماه با حضور دكتراریو موحد(دكترای تغذیه) به موضوع رعایت نكات بهداشتی هنگام طبخ نذری در ایام ماه محرم می پردازد.