گوشت تازه گوشتی است كه تحت تغییرات فیزیكی و شیمیایی بعد از ذبح قرار گرفته است ولی فرآیندهای بعدی مانند منجمدكردن، عمل آوری و دودی كردن بر روی آن صورت نگرفته است.
گوشت قرمز هرچقدر هم كه برای انسان ضرر داشته باشد، علاقهمندان بسیار زیادی دارد. علاوه بر مشكلات بلند مدتی كه گوشت قرمز می تواند برای ما ایجاد كند، بیماری های خاصی نیز از گوشت های ناسالم در بدن انسان ایجاد خواهد شد.
این پروتئین در مجاورت هوا به رنگ قرمز روشن در می آید و با پخته شدن، تیره تر می شود. در نتیجه گوشت پخته شده ای كه رنگ روشن خونی دارد فقط در دمای پایینتری پخته شده و مشكلی ندارد.
اگر به دنبال یافتن راهی برای تشخیص گوشت گاو و گوساله تازه می گردید باید به شما بگوییم كه سادهترین راه برای این كار، دقت به رنگ گوشت است. گوشت های تازه دارای رنگی نزدیك به بنفش روشن هستند كه تضمین كننده سلامت گوشت مصرفی است.
چند روزی كه از مرگ حیوان بگذرد، میوگلوبین اكسیده می شود و در نتیجه گوشت به رنگ واقعی خود كه جگری نزدیك به قهوه ای است، تبدیل می شود. گوشت های قهوه ای رنگ كهنه تر و در نتیجه آماده خراب شدن هستند. اینگونه گوشتها در صورتی كه بوی مناسبی داشته باشند، مشكلی برای مصرف ندارند اما بهتر است آنها را به سرعت بپزید.
مایع همراه گوشت قرمز، خون نیست، بلكه تركیبی از میوگلوبین و آب را تشكیل می دهد كه می تواند نشان دهنده تازگی گوشت و البته پخت با دمای پایین باشد. بهتر است گوشتهایی را مصرف كنید كه تازه باشد و در دمای مناسب پخته شود. استیك های پر آب می تواند حاوی مقادیری باكتری باشد كه در نتیجه پخت نا صحیح در گوشت مصرفی باقی می ماند.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "غذا سلامت زندگی" كاری از گروه تغذیه با حضور دكترحامد اهری(دكترای تخصصی بهداشت مواد غذایی) 30 مرداد ماه در ساعت 8:30 به موضوع علائم تشخیص فساد گوشت قرمز می پردازد.