غذا سلامت زندگی شنبه تا سه شنبه از ساعت 13:15 به مدت 30 دقیقه

رادیو سلامت

غذا سلامت زندگي

بررسی سندرم پلی كیستیك در برنامه "غذا سلامت زندگی"

سندرم تخمدان پلی‌كیستیك از دلایل شایع ناباروری زنان است. زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌كیستیك هورمون‌های مردانۀ بیش از حدی دارند و هورمون‌های زنانۀ در آنها كمتر است.

1397/05/22
|
11:12

زنان در حالت عادی در هر ماه تخمك‌گذاری انجام می‌دهند و یك تخمك بالغ‌شده در فولیكول‌های تخمدان آزاد و وارد لوله‌های رحم می‌شود. در مورد زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌كیستیك، میزان بیش از حد هورمون‌های مردانه مانع از بلوغ تخمك و آزاد شدن آن می‌شود و تخمك در داخل فولیكول باقی می‌ماند و به شكل یك كیست می‌شود. بسیاری از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌كیستیك، تخمدان‌های بزرگ‌شده‌ای دارند كه حاوی خوشه‌هایی از این كیست‌هاست. بدون رشد طبیعی فولیكول و تخمك‌گذاری، سطح هورمون‌های مردانه بالا و هورمون‌های زنانه نیز نامتوازن باقی می‌ماند و این باعث تكرار این چرخۀ مشكل‌دار می‌شود. بسیاری از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌كیستیك دچار مشكل مقاومت به انسولین هستند. در این شرایط سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوخت‌وساز كامل گلوكز كاهش می‌یابد. به همین دلیل، برای وارد كردن گلوكز به سلول، یعنی محلی كه برای تولید انرژی در آن ذخیره می‌شود، انسولین بیشتر و اضافی مورد نیاز است. مقادیر زیاد انسولین می‌توا‌ند اشتها را افزایش دهد و منجر به افزایش وزن و تولید هورمون‌های مردانۀ بیشتری ‌شود. سندرم تخمدان پلی‌كیستیك ظاهراً زمینۀ ارثی دارد و محققان بر این باورند كه عوامل ژنتیك در این بیماری دخالت دارد. رژیم غذایی یا سموم زیست‌محیطی نیز ممكن است در ابتلا به این عارضه اثرگذار باشد. محتمل‌ترین توضیح برای علت بروز این عارضه، تركیبی از عوامل ژنتیكی و محیطی است.

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "غذا سلامت زندگی" كاری از گروه تغذیه با حضور خانم دكتر فریبا كوهدانی(دكترای تغذیه) 24 مرداد ماه به موضوع سندروم تخمدان پلی كیستیك می پردازد.

دسترسی سریع
غذا سلامت زندگی