غذا سلامت زندگی شنبه تا سه شنبه از ساعت 13:15 به مدت 30 دقیقه

رادیو سلامت

غذا سلامت زندگي

رژیم خامه ای،در غذا سلامت زندگی از "رادیو سلامت"

سرشیر، خامه عسل، خامه خرما، خامه شكلات و خامه ساده صبحانه ازجمله محصولات لذیذ و پرچرب لبنی است كه می‌تواند سفره صبحانه را متنوع كندو دانش‌آموزان پرتحرك باشد.

1397/03/19
|
11:13

خامه یك نوع فرآورده لبنی است، اما در گروه چربی ها دسته بندی می شود. چربی موجود در آن بر حسب نوع خامه از 30 تا 60 درصد متغیر است و میزان برخی از مواد مغذی موجود در آن به پای شیر نمی رسد. خامه صبحانه ای كه این روزها در اغلب فروشگاه ها عرضه می شود 30 تا 35 درصد چربی دارد و حدود 50 درصد از كره، كم چرب تر است، اما چربی آن در مقایسه با شیر تازه دوشیده شده حدود 9 برابر بیشتر است. هر چه خامه پرچرب تر باشد، سفت تر و غلیظ تر بوده و بر میزان ویتامین های محلول در چربی نظیر ویتامین های A، E و D آن افزوده می شود. به گونه ای كه غلظت ویتامین A خامه با توجه به درصد چربی آن از 2 تا 12برابر قابل افزایش است، اما میزان ویتامین های محلول در آب نظیر ویتامین های B ،C و اسید فولیك آن كمتر و در طول استریلیزاسیون نیز مقدار زیادی از ویتامین B12 آن تخریب می شود. در ضمن خامه نمی تواند تامین كننده كلسیم و پروتئین روزانه بدن باشد و به هیچ وجه نباید جایگزین شیر و فرآورده های لبنی كم چرب شود. البته خوردن یك یا دو قاشق خامه برای صبحانه آن هم یكی دو بار در هفته اشكالی ندارد، ولی از آنجا كه چربی خامه مانند چربی گوشت قرمز جزو چربی های جامد است و كلسترول بالایی نیز دارد مصرف بیش از اندازه آن حتی برای وزن گرفتن افراد لاغر هم توصیه نمی شود.


به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "غذا ،سلامت ،زندگی "كاری از گروه تغذیه در روز 20 خرداد ماه راس ساعت 8:30 با حضور دكتر لیلا آقا بابایی ،دكترای صنایع غذایی به موضوع استفاده از خامه و سرشیر می پردازد.

دسترسی سریع
غذا سلامت زندگی