معاون بهداشت وزارت بهداشت، بر ضرورت اصلاح سبك زندگی مردم برای ارتقای سطح سلامت در كشور تاكید كرد.
حسین فرشیدی، در اولین جلسه كارگروه فرهنگ سلامت كه در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، با تاكید بر اهمیت همكاریهای بین بخشی برای پیشگیری از بیماریها، گفت: بسیاری از عادات غذایی از جمله مصرف نمك، چربی و شكر در كشور اشتباه است كه میتوان با فرهنگ سازی مناسب به كاهش مصرف این عوامل خطر و زمینه ساز بیماریها كمك كرد.
وی به مهمترین زمینههای كار فرهنگی در ارتقای سلامت جامعه اشاره كرد و گفت: تحقق پوشش همگانی سلامت، ارتقای سلامت با رویكرد مردمی سازی سلامت، تغییر رفتار، عادات و باورها و ترویج سبك زندگی سالم، از مواردی هستند كه باید در اولویت قرار بگیرند و اقدامات اساسی در این زمینهها صورت گیرد.
فرشیدی به تحقق پوشش همگانی سلامت اشاره كرد و اظهار داشت: سیستم ارائه خدمات بهداشتی باید امكان دسترسی به خدمات مورد نیاز با كیفیت و مقرون به صرفه را برای تمامی مردم فراهم كند. همچنین در زمینه ارتقای سلامت نیز فرآیند توانمند سازی مردم، اهمیت ویژه ای دارد.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان كرد: در ترویج سبك زندگی سالم نیز به این نكته باید اشاره كرد كه فرد با انتخاب سبك زندگی سالم، برای سلامتی خود و دیگران در پیشگیری از بیماریها، فعالیتهایی از قبیل رعایت رژیم غذایی مناسب، فعالیت بدنی، كنترل وزن و واكسیناسیون در مقابل بیماریها ارزش قائل است. همچنین آموزش سواد سلامت و برنامههای فرهنگی و هنری، نقش مهمی در تأمین و ارتقای سلامت دارد.
فرشیدی افزود: انتظار میرود نمایندگان دستگاههای اجرایی و وزارتخانههای حاضر در كارگروه فرهنگ سلامت، در سطح ملی و استانی به تحلیل و آسیب شناسی موضوعات فرهنگی و مستندسازی و طراحی مداخلات اصلاحی اقدام كرده و به ابعاد و برنامههای مختلف فرهنگی، توجه ویژه ای كنند.
به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، اجرای برنامه ملی سلامت خانواده، نظام ارجاع و تحقق قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، از اولویتهای مهم نظام سلامت و اجتماعی كشور در سال جاری و مورد تاكید رئیس جمهور، وزیر بهداشت و همه مسئولان نظام جمهوری اسلامی است.