هیچ وقت برای ترك مواد دیگر نمی توان از الكل استفاده كرد؛ چرا كه مصرف الكل می تواند به شدت فرد را تحت تاثیر قرار دهد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، فیروزه جعفری، روانپزشك در گفتگو با برنامه «مجله پزشكی» شبكه رادیویی سلامت با تاكید بر اینكه آگاهی مردم درباره الكل بسیار پایین است و نمی دانند كه الكل جز مواد سنگین است، گفت: یعنی مصرف الكل می تواند به شدت فرد را چه در ابعاد جسمی و چه در ابعاد روانی تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین هیچ وقت برای ترك یك مواد دیگر نمی شود از الكل استفاده كرد.
وی ادامه داد: الكل معمولا كنار اعتیاد به مواد دیگر وجود دارد و روانپزشكان آن را درمان می كنند. برای ترك الكل راههایی وجود دارد. البته درمان های دارویی محدودی نیز وجود دارد.
این روانپزشك در ادامه افزود: همچنین روان درمان های بسیار متنوعی وجود دارد كه متخصصان در این زمینه كار می كنند. در حال حاضر آموزش هایی در سطح كشور به همكاران روانشناس داده می شود كه آن ها هم بتوانند در این زمینه فعالیت كنند.
وی تاكید كرد: ذكر این نكته ضروری است كه ترك الكل بسیار سخت و دشوار است و عوارض زیادی می تواند داشته باشد. بنابراین، افراد برای ترك مصرف الكل حتما باید به متخصصان و همكاران پزشكی كه در این زمینه فعالیت می كنند مراجعه كنند.
جعفری در پایان اظهارداشت: اختلالاتی كه به دنبال مصرف الكل ایجاد می شود از قبیل اختلالات اضطرابی، اختلالات خلقی و افسردگی، اختلالات دوقطبی یا شیدایی، اختلالات جنسی، اختلالات خواب، اختلال حافظه، اختلالات جنون است كه این ها همگی شاخص های اختلالات روانپزشكی هستند.