مجله دامپزشكی یكشنبه ها از ساعت 15:05 تا 16:00 به مدت 55 دقیقه

الكل، ناهوشیاری افراد را به ارمغان می آورد/ حتی یكبار مصرف الكل هم خطرناك است

یك روانپزشك معتقد است: مصرف الكل یك افسردگی خفیف و قابل درمان را به یك افسردگی شدید تبدیل می كند .

1396/04/14
|
14:20

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، فیروزه جعفری، روانپزشك در برناه «مجله پزشكی» شبكه رادیویی با بیان اینكه مصرف مواد یكی از عواملی است كه سلامت روان را به خطر می اندازد، گفت: خوشبختانه در ایران به اقتضای مسائل دینی و فرهنگی خیلی با مقوله الكل سر و كار نداریم؛ ولی به هرحال هشدارهایی به ما می رسد و ما موظف هستیم اقدام های پیشگیرانه را در این بحث انجام دهیم.
وی با تاكید بر اینكه اضطراب و افسردگی از علائم شایع اختلالات روانپزشكی هستند كه می توانند باعث مصرف مواد و به خصوص الكل بشوند، افزود: اختلال افسردگی در خانم ها بیشتر است و 5 تا ده برابر بیشتر دیده می شود .
این روانپزشك در ادامه تاكید كرد: افسردگی وقتی خفیف باشد ممكن است خود به خود خوب شود و توصیه ما این نیست كه صبر كنیم تا خود به خود خوب شود و حتما باید درمان شود؛ ولی كارهای اشتباهی مثل مصرف الكل نكنیم.
وی در پاسخ به این پرسش كه وقتی فردی در حالت مستی و مصرف الكل كاری را می كند و یا می خواهد كاری انجام دهد فردای آن روز و بعد از تمام شدن اثر الكل دیگر چیزی یادش نمی آید و فراموشی می گیرد كه چه كارهایی انجام داده است این چه اختلالی است؟، ادامه داد: ما به این حالت فراموشی های گذرا می گوییم و افراد فراموش می كنند كه چه كارهایی كرده اند و معمولا كارهای این افراد پرخاشگرانه است یا حرف ها و رفتارهای ناشایستی از خود بروز می دهند و جالب این است كه خود به یاد نمی آورد كه چیكار كرده است و هرچی فكر می كند یادش نمی آید و این خود یك خلا در مغز است و همش فكر می كند كه چه كار كرده است است.
جعفری در ادامه تصریح كرد: برای همین توصیه این است كه اگر فردی در كنار این افراد بوده است آن برهه زمانی كه فرد فراموش كرده است را به او توضیح دهد و یادآوری كند و به او بگوید كه چه كارهایی می خواسته بكند كه جلویش را گرفته اند و حتی ممكن است خیلی وقت ها كاری را كه فرد نكرده است را به او نسبت دهند و بگویند تو آن را انجام داده ای و چون فرد فراموشی گرفته است روحش هم از این كاری كه كرده خبر ندارد؛ این ها همه عوارض مصرف الكل است .
وی ادامه داد: هیچ فردی دوست ندارد هیچ زمانی هوشیاریش تحت سوال و علامت سوال قرار بگیرد. خیلی از افراد هم هستند كه وقتی فراموشی می گیرند به روانپزشك ها مراجعه می كنند تا درمان شوند و فكر می كنند آلزایمر گرفته اند.
این روانپزشك در پایان اظهارداشت: ببینید چقدر برایشان سخت است كه ممكن است چیزی در ذهنشان باقی نماند. با مصرف الكل ما دستی دستی یك پرده ای روی ذهنمان می آوریم و یك ناهوشیاری ایجاد می كنیم و این ناهوشیاری درجه دارد ممكن است خفیف باشد؛ ولی به هرحال ناهوشیاری است و هیچ فردی در شرایط نرمال و عادی دوست ندارد ناهوشیار شود بنابراین حتی یك بار مصرف الكل هم می تواند خطرناك باشد.

دسترسی سریع
مجله پزشكی