یك متخصص اورولوژی و مجاری ادراری گفت: افرادی كه دچار سنگ كلیه هستند بهتر است مصرف مایعات را به دو تا سه لیتر در روز برسانند.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر فرزاد علامه، متخصص اورولوژی و مجاری ادراری با حضور در برنامه «مجله پزشكی» این شبكه رادیویی به سوالات شنوندگان صدای دانش، نشاط و آرامش با موضوع «كلیه و سنگ كلیه» پاسخ داد، كه در ادامه می خوانید.
رادیو سلامت: آیا كسانی كه كلیه سنگساز دارند باید خیلی مایعات مصرف كنند؟
كسانی كه دچار سنگ كلیه هستند بهتر است مصرف مایعات را به دو تا سه لیتر در روز برسانند. این مایعات بهتر است آب باشد، ولی مصرف چای كمرنگ و نوشابههای گاز دار نیز در صورت نداشتن مشكل انرژی یا كالری یا قند مشكلی ندارد. مصرف آبمیوهها بخصوص آب مركبات نیز بسیار كمككننده است.
رادیو سلامت: مصرف نمك و سدیم با خطر تشكیل سنگ كلیه همراه است؟
نمك و سدیم میتواند مستعدكننده و هسته سنگسازی كلیه باشد. بویژه در زمانی كه روی آن رسوب كلسیم یا اسید اوریك داشته باشیم و سنگ تشكیل شود. به همین دلیل، مصرف نمك را باید كسانی كه مبتلا به سنگ كلیه هستند، كم كنند.
رادیو سلامت: گوشت قرمز تاثیری در تشكیل سنگ كلیه دارد؟
در مورد گوشت قرمز مطالعات نشان داده است مصرف زیاد آن میتواند باعث سنگ كلیه شود. كسانی كه بیماری نقرس دارند، مستعد سنگهای اسید اوریك هستند و حتما باید تحت درمان باشند و ادرارشان از حالت اسیدی خارج شود تا رسوب اسیداوریكی در آن رخ ندهد و سنگ تشكیل نشود.
رادیو سلامت: آیا برنج و ماكارونی در تشكیل سنگ تاثیر دارند؟
خیر، هیچ تاثیری ندارند.
رادیو سلامت: مصرف آبهایی كه املاح زیاد دارند سنگ كلیه را افزایش میدهند؟
خیر این باوری غلط است. تا چند سال پیش این باور خیلی وجود داشت، ولی الان این باور در حال حذف شدن است. معنی این كه رسوبات آب زیاد است بیشتر به این برمیگردد كه آهك آب زیاد باشد كه به آنها آهكهای سخت میگویند. یعنی سختی آب معنیش این است كه هر چقدر كربنات كلسیم بیشتر باشد، آب سختتر میشود و در بعضی از مناطق وجود دارد؛ اما رسوباتی كه موقع جوشاندن آب رسوب میكند، در كلیهها رسوب نمیدهند، چون آب از رودهها میگذرد و اگر هم رسوبی قرار باشد انجام شود، در رودهها تشكیل میشود و به كلیههای ما آسیب نمیرساند.