مجله دامپزشكی یكشنبه ها از ساعت 15:05 تا 16:00 به مدت 55 دقیقه

تغییر در رنگ ادرار را جدی بگیرید/ به میزان كافی آب بنوشید

در روزهای پایانی ماه مبارك رمضان، مصرف آب و مایعات را در طول روز به 2 تا 3 لیتر برسانید و اگر در رنگ ادرارتان تغییر پیدا كرد به پزشك مراجعه كنید.

1396/03/30
|
15:09

دكتر فرزاد علامه، متخصص اورولوژی و مجاری ادراری در برنامه «مجله پزشكی» شبكه رادیویی سلامت با اشاره به اینكه كسانی كه هیچ گونه سابقه سنگ كلیه در خود و خانواده شان ندارند منعی برای روزه گرفتن برایشان وجود ندارد، افزود: هیچ ترسی برای تشكیل سنگ وجود ندارد و برای جلوگیری از ایجاد سنگ در كلیه هم لازم نیست اقدامی بكنند.
وی ادامه داد: حتا برای كسانی كه در خانواده شان سابقه سنگ كلیه وجود دارد و خودشان تا به حال مبتلا به این بیماری نشده اند، مشكلی برای روزه داری وجود ندارد؛ ولی این افراد بهتر است كه مصرف مایعات را در افطار و سحر بیشتر كنند و ملاحظاتی برایشان وجود دارد و درمان های دارویی را باید در كنار روزه داری داشته باشند.
این متخصص اورولوژی و مجاری ادراری در ادامه بیان كرد: ولی افرادی كه داخل كلیه شان سنگ است برای روزه داری بهتر است به پزشك مراجعه كنند و پزشك با در نظر گرفتن وضعیت بیمار در این باره تصمیم می گیرد.
وی در پاسخ به این پرسش كه در ماه رمضان اگر فردی رنگ ادرارش بسیار تیره و حتی نارنجی شود این تغییر برای چیست ؟ گفت: به طور طبیعی كلیه های ما قدرت تغلیظ بالایی دارند و هرقدر میزان آب مصرفی كم شود كلیه ها می توانند ادرار را غلیظ و پر رنگ تر كنند تا هرچه بیشتر بتوانند آب را در بدن حفظ كنند و مانع دفع آب شوند.
علامه در ادامه تاكید كرد: بنابراین بسته به میزان آبی كه مصرف می كنیم رنگ ادرار تغییر می كند و اگر میزان آب، بسیار كم شود رنگ ادرار به سمت زرد پررنگ و نارنجی خواهد رفت كه مكانیزم طبیعی بدن است، ولی اگر رنگ خونی در ادرار دیده و رگه های خون و لخته خون مشاهده گردد، حتما باید به پزشك مراجعه شود.
این متخصص اورولوژی و مجاری ادراری در پایان اظهارداشت: در صورتی كه ادرار، غلیظ بود می شود رنگ ادرار را به سمت طبیعی شدن برد ولی اگر با مصرف آب، این رنگ تغییر نكرد باید به پزشك مراجعه كرد.

دسترسی سریع
مجله پزشكی