مجله دامپزشكی یكشنبه ها از ساعت 15:05 تا 16:00 به مدت 55 دقیقه

غلظت خون علل و راههای پیشگیری از آن

بیماری را كه در آن تعداد گلبول های قرمز در واحد حجم افزایش می یابد، غلظت خون می نامند.

1397/08/19
|
11:41

بیماری را كه در آن تعداد گلبول های قرمز در واحد حجم افزایش می یابد، غلظت خون می نامند. در این بیماری، میزان هموگلوبین در مردان به بالاتر از 18 گرم و در خانم ها به بالاتر از 16 گرم در دسی لیتر می رسد. این بیماری بیشتر در آقایان و در سنین بالاتر از 40 سال شایع است.
این بیماری موجب كند شدن حركت خون در رگ ها و قلب می شود و احتمال ایجاد لخته های خونی را بالا می برد. به دنبال آن مشكلاتی مثل گرفتگی دست و پا، افزایش فشارخون، خونریزی از بینی، بزرگ شدن كبد و طحال، آمبولی ریوی و سكته های قلبی و مغزی روی می دهد.
درمان این بیماری شامل استفاده از درمان دارویی توام با تغییر در سبك زندگی و رژیم غذایی است. برای درمان دارویی اغلب با نظر پزشك از تجویز قرص آسپرین برای كاهش غلظت خون استفاده می شود. همچنین اهدای خون به صورت منظم و پرهیز از كشیدن سیگار و قرار گرفتن در معرض هوای آلوده نیز دردرمان موثر است. در این میان اگر بیماری زمینه ای مثل بیماری های قلبی و ریوی عامل ایجاد غلظت خون باشد، بیماری مذكور نیز باید به نحو مناسب كنترل و درمان شود.

اگر به این بیماری مبتلا هستید، باید در رژیم غذایی خود مصرف روغن های جامد و حیوانی، گوشت قرمز، دل و قلوه و مغز گوسفند و لبنیات پرچرب را كاهش دهید و در عوض مصرف لبنیات كم چرب، ماهی، میوه و سبزیجات فراوان را جایگزین كنید. نوشیدن آب و مایعات فراوان نیز در طول روز به رقیق شدن خون كمك می كند. در طب سنتی مصرف میوه هایی مثل آلبالو، انار، توت سیاه، تمشك، زغال اخته، لیموی تازه، موز، زرشك، آلو، انگور قرمز، كیوی و سبزیجاتی مثل سیر و پیاز خام، شنبلیله، كاسنی، ریواس، كدوی سبز و پاپریكا ( نوعی فلفل قرمز) در كاهش غلظت خون موثر است.



به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه " مجله پزشكی" كاری از گروه بهداشت و تندرستی 20 آبان ماه با حضور دكتر غلامرضا باهوش(فوق تخصص خون و انكولوژی) به موضوع بیماری غلظت خون علل و راههای پیشگیری از آن
می پردازد .

دسترسی سریع
مجله پزشكی