مجله دامپزشكی یكشنبه ها از ساعت 15:05 تا 16:00 به مدت 55 دقیقه

تاثیر مصرف مشروبات الكلی در افراد میانسال

كارشناسان اعتیاد عقیده دارند، 40درصد از افراد بالای 65 سال در سراسر جهان، بیش از حد الكل می‌نوشند.

1397/06/26
|
14:45

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت دكتر رضا دانشمند،روانپزشك در گفتگو با برنامه مجله پزشكی در مورد موضوع مصرف الكل در افراد میانسال گفت:
تغییرات فیزیولوژیكی مربوط به پیری و افزایش استفاده از داروها به ویژه داروهای آرامبخش، مصرف الكل حتی در مقدارهای كم نیز برای افراد سالمند زیان آورتر شده، به كبد آنها آسیب رسانده، و تصادفات و آسیب های جدی را موجب شود.
تجویز دارو برای سالمندان امری عادی است و در برخی از داروهای تجویز شده مانند ˈبنزودیازپین هاˈ و داروهای مخدر احتمال وابستگی یا سوء مصرف وجود دارد كه این امر ممكن است در درون یك فرایند درمانی یا خارج از آن رخ دهد.
وی اظهار كرد: درمان اختلالات سوء مصرف مواد در افراد سالمند دست كم به اندازه افراد جوان موفق است.
اگرچه مشكلات سوء مصرف مواد بیشتر در مورد جوانان رایج است امانباید در افراد سالمند از این موضوع مهم غافل شد.
مشكلات سوء مصرف مواد در میان افراد سالمند اغلب نادیده گرفته شده یا به شكل غلط تشخیص داده می شود.
وی یادآورشد: دسترس بودن درمان های نگهدارنده و مراقبت های بهداشتی مطلوب بر تعداد سالمندانی كه مصرف مواد را از دوره ی جوانی ادامه می دهند افزوده است.
از جمله عوارض مشروبات الكلی در زنان می توان به ضعیف شدن ماهیچه و عضلات و سرطان سینه اشاره كرد،خانم هایی كه در دوران یائسگی قرار دارند باید مصرف مشروبات الكلی را محدود كنند.
مصرف بیش از حد مشروبات الكلی می تواند از دست رفتن توده ماهیچه ای را در خانم های مسن سرعت بخشد.
یافته های جدید نشان می دهد نوشیدن سنگین مشروبات الكلی می تواند از دست رفتن عضلات را در زنان مسن تقویت كند.
افزایش سن و یائسگی هر دو می تواند توده و قدرت ماهیچه ای را كاهش دهد شرایطی كه به آن ساركوپنیا گفته می شود. از دست رفتن توده های ماهیچه ای در میانه زندگی آغاز می شود و در هر دهه از زندگی با نرخ شش درصد پیشرفت می كند. معمولا تنها سه چهارم توده های ماهیچه ای میانسالی بعد از 80 سالگی باقی می ماند.

دسترسی سریع
مجله پزشكی