مجله دامپزشكی یكشنبه ها از ساعت 15:05 تا 16:00 به مدت 55 دقیقه

تاثیر مصرف الكل بر حوادث ترافیكی در "مجله پزشكی" بررسی شد

حوادث ترافیكی مرتبط با الكل، هر ساله موجب هزاران مورد مرگ و آسیب‌های شدید در سراسر دنیا می‌گردد.

1397/06/13
|
10:32

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت دكتر سوری (رئیس مركز تحقیقات ارتقا ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها) در گفتگو با برنامه مجله پزشكی در مورد موضوع تاثیر الكل بر حوادث ترافیكی گفت:
حوادث ترافیكی مرتبط با الكل، هر ساله موجب هزاران مورد مرگ و آسیب‌های شدید در سراسر دنیا می‌گردد. در جوامع غربی، حوادث ترافیكی قاتل شماره‌ی یك افراد 34-5 ساله می‌باشد و الكل، در 45 درصد تصادفات مرگبار دخالت دارد. شناسایی الكلیسم یا صدمات مرتبط با الكل در مصدومین ترافیكی، به طور نظری می‌تواند به پیش‌گیری از مشكلات مرتبط با الكل كمك نماید.
از مجموع حدود 5/56 میلیون مرگی كه در دنیا رخ می دهد، در حدود 8/5 میلیون از این آمار به مرگ و میر ناشی از سوانح و حوادث اختصاص دارد.بخش عمده ای از این آمار مربوط به حوادت غیر عمد است،لازم به ذكر است حوادث غیر عمد به حوادثی گفته می شود كه هیچ قصد قبلی در وقوع آن وجود نداشته است.
وی در ادامه افزود: الكل اثرات مخرب طولانی مدت بر جسم می گذارد مانند سرطان كبد و امثال آن، موجب رفتارهای نا ایمن وپرخطر و ضد اجتماعی می شود كه هنگام رانندگی، نمود بیشتر و خطرناك‌تری دارد. رفتارهای نا ایمنی مثل سرعت، سبقت، مانور، استفاده نكردن از تجهیزات ، توجه و تمركز نداشتن، حواس پرتی و امثال این ها از آن جمله هستند.
رفتار ضد اجتماعی این افراد، باعث می شود فرد به قوانین و حقوق دیگران احترام نگذارد و باعث سوانح ترافیكی شود، وی ادامه داد: این افراد از نظر روحی و اجتماعی خلل روانی و روحی به جامعه تحمیل می كنند كه هم بر خود فرد و هم اطرافیان تاثیر نامطلوب می‌گذارد.
وی خاطر نشان كرد: تحقیقات نشان می دهد كه در كشور ما عامل ٢٠درصد تصادفات مرگبار، مصرف الكل بوده و بیش از ٥٠درصد سوانح ناشی از مصرف الكل، موجب مرگ شده است. متاسفانه این رقم در كشورهای كم درآمد بالای ٣٥درصد است؛ علتش هم این است كه در كشورهای كم درآمد، تمهیدات لازم در نظر گرفته نمی شود و عوامل كنترل نمی شوند. این عوامل خودروها و راه ها هستند كه ایمنی كمتری دارند. وی تصریح كرد: عامل دیگر، كنترل نكردن و توجه نداشتن به افرادی ست كه الكل مصرف می كنند. در بعضی جوامع، منطقه تردد این افراد فرق دارد.
رییس مركز تحقیقات ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت‌ها در پایان با بیان اینكه الكل، حواس پرتی و خواب آلودگی را در راننده بیشتر و درك و هوشیاری را بسیار كم می كند، اظهاركرد: از این رو، قوانین بسیار سخت گیرانه ای در دنیا برای راننده مصرف كننده الكل وجود دارد و فرد خاطی، ممكن است برای همه عمر نتواند رانندگی كند و حتی زندان و ...در پی دارد.

دسترسی سریع
مجله پزشكی