دلایل زیادی می توانند در ابتلا به سرطان روده بزرگ نقش داشته باشد كه مهم ترین آن مصرف بیش از اندازه چربی به ویژه چربی حیوانی و پروتئین مخصوصا گوشت قرمز است.
سرطان روده بزرگ در مراحل اولیه ابتلا دارای علائمی است كه می توان به خوردن در مدفوع (این خون می توان به شكل مخفی در مدفوع باشد)، شكم درد، تغییر در اجابت مزاج و احساس ضعف و بی حالی اشاره كرد. یكی از نشانه های مهم كه باید جدی گرفته شود، كم خونی به ویژه كم خونی در آقایان است كه این مسئله باید به دقت مورد بررسی قرار بگیرد. در برخی از موارد سرطان روده بزرگ می تواند بدون علامت باشد و فرد با شكم درد شدید، انسداد و سوراخ شدن روده، به شكل اورژانسی برای جراحی مراجعه كند و بعد از آن مشخص شود كه فرد به سرطان روده بزرگ مبتلاست.
یكی دیگر از دلایلی كه می تواند در سرطان روده بزرگ نقش داشته باشد، ابتلا به برخی از بیماری هاست به طوری كه برخی از افراد مبتلا به بیماری های التهابی روده مثل كرون و كولیت اولسروز، ممكن است به سرطان روده بزرگ مبتلا شوند. گاهی سرطان مستقیما روی سطح سلول های روده بزرگ ایجاد می شود و دلیل به وجود آمدن آن وابسته به عامل دیگری نیست. ژنتیك هم می تواند تا حدود كمی در ابتلا به این نوع سرطان نقش داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "مجله پزشكی" كاری از گروه بهداشت و تندرستی با حضور دكتر احمدی آملی(جراح عمومی و فوق تخصص جراحی گوارش) 29 مرداد ماه در ساعت 15:00 به موضوع غربالگری و راههای تشخیص سرطان روده بزرگ می پردازد.