حرف چربی خون بالا كه به میان میآید، به یاد شخصی چاق میافتیم كه شكم بزرگی دارد و از صبح تا شب فقط مینشیند، اما خیلیها هم هستند كه چربیشان بالاست ولی نه چاق هستند و نه بیتحرك.
تا صحبت از چربی خون میشود، به یاد بیماریها و مشكلاتی میافتیم كه بر اثر افزایش چربی خون ایجاد خواهد شد و برای همین فكر میكنیم چربی خون، در هر صورت مضر است. غافل از این كه اگر همین چربیها وجود نداشته باشد، عملكرد بدن هم دچار اختلال میشود.
وجود چربیها به اندازه كافی و طبیعی نه تنها مشكلی برای سلامت فرد ایجاد نمیكند كه حتی ضروری است. در حقیقت، این چربیها قسمت عمده دیواره سلولی را تشكیل میدهد و در تكتك سلولهای بدن نقش مهمی را در حفاظت از سلول ایفا میكند. علاوه بر این، بسیاری از هورمونهای بدن مانند هورمونهای جنسی نیز از كلسترول ساخته میشود و به همین دلیل وجود چربیها و بخصوص كلسترول در این مورد ضروری است.
به این ترتیب نباید تصور كنیم چربی خون مضر است، زیرا چربی هم مانند دیگر موارد اگر به اندازه كافی و نرمال باشد برای حفظ عملكرد طبیعی بدن ضروری خواهد بود.
تجمع چربی بیش از حد در خون میتواند عامل بروز بیماریها و مشكلاتی مانند تصلب شرایین باشد و زمینهساز بروز بیماریهای قلبی ـ عروقی، مغزی و اختلالات عروق محیطی خواهد بود و حتی در كلیه و چشم هم میتواند مشكلاتی را برای فرد ایجاد كند.
بیماریهایی كه بر اثر افزایش میزان تریگلیسیرید و كلسترول ایجاد میشود، با یكدیگر متفاوت خواهد بود. به طوری كه بیماریهای قلبی ـ عروقی بیشتر به علت بالا رفتن میزان كلسترول به وجود میآید و بالا رفتن تریگلیسیرید هم میتواند عواقب خاص خودش را داشته باشد و بیماریهای دیگری را ایجاد میكند.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "مجله پزشكی" كاری از گروه بهداشت و تندرستی 24 مردادماه در ساعت 15:00 با حضور دكتر كلباسی( فوق تخصص غدد و متابولیسم) به موضوع دلایل چربی خون بالا می پردازد.