مجله دامپزشكی یكشنبه ها از ساعت 15:05 تا 16:00 به مدت 55 دقیقه

راه های پیشگیری از نقایص مادرزادی قلبی

اگر در سیر تكامل قلب، اختلالی در تشكیل ساختار قلب ایجاد شود، بیماری های مادرزادی قلبی ممكن است رخ دهد كه یكی از مهم ترین علائم آن، نداشتن تغذیه مناسب و وزن شیرخوار است.

1397/01/20
|
15:10

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، محمدرفیع خورگامی، متخصص قلب كودكان در گفت و گو با برنامه «مجله پزشكی» شبكه رادیویی سلامت با بیان اینكه نارسایی قلب یعنی قلب توانایی خونرسانی را به ارگان های دیگر بدن ندارد، افزود: با این هدف، نوزادان و شیرخوارگان را تا دو سال درنظر می گیریم تا ببینیم بیماریهای مادرزادی قلبی نداشته باشند. این بیماری ها علائم مختلفی دارند كه یكی از مهم ترینشان، نداشتن تغذیه مناسب و وزن شیرخوار است. یعنی نوزاد، غذا خوب نمی خورد و وزن گیری نمی كند.
وی یكی دیگر از علائم را كبودشدگی لب ها و اندام های تحتانی دانست و ادامه داد: در بعضی از بیماری ها ممكن است خفیف باشد و بعضی وقت ها شدید؛ اگر والدین دقت كافی نداشته باشند متوجه این علائم نمی شوند .
متخصص قلب كودكان با بیان اینكه طیف علائم بیماریهای مادرزادی قلبی وسیع است، تاكید كرد: وقتی شیرخوار به سن كودكی وارد می شود، یكی از علائم همان نداشتن وزن گیری مناسب است . كودك در بازی با دوست خود كم می آورد، یعنی دچار تنگی نفس می شود و نمی تواند یك بازی و ورزش را به انتها برساند و یا دچار درد سینه و تپش قلب می شود.
وی تشكیل قلب از دوره جنینی را بسیار پیچیده دانست و افزود: اگر در سیر تكامل، اختلالی در تشكیل ساختار قلب ایجاد شود، احتمال ابتلا به بیماری های مادرزادی قلبی، بیشتر می شود. قلب از چهار حفره و چهار دریچه تشكیل شده است و بین قلب طرف سمت راست و چپ یك دیواره وجود دارد: دیواره بین دهلیزی و دیواره ای كه در پایین بین دو بطن وجود دارد و به دیواره بین دوبطنی و بین بطنی معروف است.
خورگامی اظهارداشت: یكی از شایع ترین بیماری ها در این دوران، وجود سوراخ هایی در بین این دیواره هاست و از طرفی دریچه های قلب ممكن است دچار تنگی و نارسایی شوند.

دسترسی سریع
مجله پزشكی