مجله دامپزشكی یكشنبه ها از ساعت 15:05 تا 16:00 به مدت 55 دقیقه

آیا الكل می تواند در درمان بیماری ها موثر باشد؟/ كودكان را قربانی الكل نكنیم

فردی كه بیمار است، اصلا نباید الكل مصرف كند؛ افراد جامعه بدانند كه الكل به هیچ وجه خواص درمانی ندارد؛ بلكه خود الكل در كوتاه مدت و دراز مدت سلامت انسان را به خطر می اندازد.

1396/12/27
|
12:20

دكتر فیروزه جعفری، روانپزشك در گفت و گو با برنامه «مجله پزشكی» شبكه رادیویی سلامت با بیان اینكه كودكان ممكن است به صورت تصادفی در معرض الكل قرار بگیرند، افزود: كودكان در سنین پایین، از وقتی شروع به راه رفتن می كنند تا سه چهار سالگی ممكن است به صورت تصادفی به مكان هایی كه در آنها، الكل نگه داری می شود دسترسی پیدا كنند و بدون آنكه بدانند چیست بخورند و دچار عوارض ناشی از مصرف الكل شوند.
وی ادامه داد: این كودكان ممكن است دچار مسمومیت و كاهش هوشیاری و تشنج و كما شوند ودر برخی موارد جانشان را از دست بدهند یا دچار عوارض پایدار مغزی شوند. بنابراین، باید والدین حواسشان باشد در جایی كه كودك است الكل نگهداری نكنند. این مساله، جهانی است و فقط مختص ایران نیست .
این روانپزشك با بیان اینكه كودكان 5 و 6 ساله رفتار والدین را تقلید می كنند، بیان كرد: بچه ها دوست دارند هركاری را كه والدینشان انجام می دهند انجام دهند. دختران مانند مادرها رفتار می كنند و پسرها مانند پدرها. حالا اگر در خانواده ای پدر و مادر، مصرف كننده الكل باشند كودك نیز به تقلید از آنها الكل مصرف می كند.
وی ادامه داد: بزرگ ترها، وقتی می خواهند الكل مصرف كنند الكل را با مقداری آب یا آب میوه قاطی می كنند و بسته به مشروبی كه استفاده می كنند درصد افزودنی متفاوت است. اكنون كودكی را در نظر بگیرید كه دیده است والدینش یك لیوان پر می نوشد. از آنجا كه كودك، جزییات را نمی داند در مواقعی كه والدین نیستند بطری حاوی الكل را بر می دارد و لیوانش را پر می كند و حجمی چند برابر میزان مصرف والدینش را می خورد. از اینرو، دچار مسمویت الكلی و عوارض بعد از آن می شود.
جعفری، در ادامه تصریح كرد: بعضی والدین وقتی دچار این مشكل می شوند هنگامی كه كودكشان را به بیمارستان می برند علت بیماری را كتمان می كنند؛ به سبب اینكه مصرف الكل در كشور ما مجاز نیست؛ و والدین از ترس حاشیه ها كتمان می كنند و باعث به خطر انداختن جان فرزند خود می شوند .
وی در خصوص عوارض مصرف الكل در كودكان گفت: عوارض حاد مصرف الكل در كودكان می تواند لكنت و گیجی و مشكل در راه رفتن كودك باشد كه این موارد طی 12 ساعت از بین می رود البته به ماده مصرفی و اینكه فرد خود چه وضعیتی دارد، بستگی دارد؛ ولی عوارض دراز مدت مصرف الكل باقی می ماند.
این روانپزشك با بیان اینكه آسیب كبد به مرور زمان خود را نشان می دهد و خوب هم نمی شود، تصریح كرد: یعنی وقتی سلول های كبد از همان اول شروع به از بین رفتن، می كند كسی متوجه نمی شود؛ یعنی اگر حتی 10 درصد از كبد باقی بماند هم كسی نمی فهمد كه كبدش از بین رفته است.
وی یكی از عوارض مصرف الكل را كودك آزاری دانست و افزود:كودك آزاری فیزیكی و جسمی یعنی وقتی بچه را كتك می زنیم، هنگامی كه كودك را به لحاظ روحی آزار می دهیم و یا از لحاظ جنسی مورد تجاوز قرار می گیرد و با او را نادیده می گیریم؛ این گونه موارد كودك آزاری است . مادر یا پدری كه الكل مصرف می كند نیازهای بچه را متوجه نمی شود. یعنی یك بچه 6 ماه گریه می كند و نیاز به شیر دارد و مادر متوجه نمی شود بچه دچار كم آبی می شود و ...
جعفری در پایان اظهارداشت: افرادی هم هستند وقتی شروع به مصرف الكل می كنند؛ بدزبان می شوند، فحش می دهند و تحقیر می كنند این ها هم آسیب روانی به كودك می زند.

دسترسی سریع
مجله پزشكی