مجله دامپزشكی یكشنبه ها از ساعت 15:05 تا 16:00 به مدت 55 دقیقه

7 توصیه بهداشتی برای قربانی كردن دام در روزهای تاسوعا و عاشورا

سازمان دامپزشكی كشور اعلام كرد: نظارت فراگیر بهداشتی و شرعی بر دام‌های قربانی در روزهای تاسوعا و عاشورا در سراسر كشور از سوی سازمان دامپزشكی كشور انجام می‌شود.

1403/04/24
|
10:37

برنامه عملیاتی بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر دام‌های قربانی در قالب پرسنل فنی دامپزشكی به همراه مسوول دفتر نمایندگی ولی فقیه و ناظران شرعی در روزهای تاسوعا و عاشور در روزهای 25 و 26 تیرماه از ساعت 6 صبح تا 14 ظهر اجرا خواهد شد.

بنابر گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد كشاورزی در این روزها، تیم‌های ثابت و سیار كنترل و نظارت بهداشتی و شرعی، مجهز به لباس متحدالشكل و خودروهای ویژه دامپزشكی، به وظایف خود طبق برنامه در سراسر كشور عمل می‌كنند.

مدیران دامپزشكی استان‌ها نیز موظفند با انجام اقداماتی همچون نظارت مستمر بر اجرای مناسب طرح در سطح استان‌ها و نظارت بر عملكرد بازرسان در سطح شهرستان‌ها، اطلاع‌رسانی از طریق تهیه اطلاعیه برای صداوسیما، مساجد و نشریات محلی و استانی و در نماز جمعه و همچنین گزارش‌دهی اقدام كنند.همچنین برای حفظ سلامت گوشت استحصالی از دام‌های قربانی در روزهای تاسوعا و عاشورا و به تبع آن سلامت مصرف كنندگان و تامین بهداشت عمومی، نظارت بهداشتی و شرعی با هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط استانی، فراگیرتر از سال گذشته اقدام می‌شود.

لازم به ذكر است؛ سازمان دامپزشكی كشور نیز با صدور اطلاعیه‌ای به‌ مناسبت ایام تاسوعا و عاشورای حسینی (ع) توصیه‌های بهداشتی برای ذبح دام ارائه كرده است.

این سازمان به ‌منظور حفظ سلامت هموطنان و تأمین بهداشت عمومی جامعه، بازرسان بهداشت گوشت دامپزشكی و ناظرین شرعی با استقرار در نقاط مختلف شهرها به‌ویژه در محل كشتارگاه‌های دامی (ثابت و سیار)، دام‌های كشتاری را از نظر آلودگی به عوامل بیماری‌زا بالاخص بیماری‌های مشترك بین انسان و دام بازرسی كرده و سلامتی مصرف‌كنندگان را از ابتلا به بیماری‌ها تضمین خواهد كرد.

در ادامه این سازمان از مردم درخواست كرد به ‌منظور حفظ سلامت خود و سایر شهروندان توصیه‌های بهداشتی ذیل را جدی بگیرند:

1 ـ از ذبح دام خارج از چرخه نظارت بهداشتی دامپزشكی مثل ذبح در معابر عمومی، خیابان‌ و منازل اكیداً خودداری كنند.

2 ـ گوشت و آلایش خوراكی دام ذبح‌شده را قبل از مصرف حداقل 24 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه سانتی‌گراد (یخچال) نگهداری كنند.

3 ـ برای قطعه كردن گوشت و شست‌وشوی آن حتماً از دستكش استفاده كنند.

4 ـ از برش‌دادن كیست‌ها و آبسه‌های موجود بر روی لاشه و دل و جگر جداً خودداری كنند.

5 ـ اندام‌ها و ضایعات غیرقابل‌مصرف را به‌هیچ‌وجه در اختیار حیوانات قرار ندهند.

6 ـ گوشت و آلایش خوراكی را حتی‌الامكان كاملا بپزند و سپس مصرف كنند.

7 ـ وسایل و سایر تجهیزات در تماس با گوشت و آلایش را به‌خوبی شسته و ضدعفونی كنند.

دسترسی سریع
مجله پزشكی