از ساعت به مدت

آرامش روانی بعد از آزار جنسی كودكان/خانواده ها از فرزندان خود غفلت نكنند

خانواده ها به روش های فرزند پروری باید آگاهی داشته باشند و مسائل جنسی را در سنین مختلف به كودكانشان آموزش دهند.

1396/05/01
|
13:24

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر پروانه محمد خانی، روانشناس، در برنامه «سایبان آرامش» شبكه رادیویی سلامت با اشاره به كودك آزاری و خشونت نسبت به كودكان، گفت: كودك آزاری یعنی كودك كتك می خورد و مورد ضرب وجرح قرار می گیرد. نوع دیگرش این است كه كودك مورد آزار عاطفی هیجانی قرار می گیرد مانند تمسخر ، سرزنش ، سركوب یا به رخ كشیدن و مقایسه یا انتظار بیش از اندازه از او. در مجموع، قرار دادن بچه در فضایی كه دركش را ندارد.
وی ادامه داد: نوع دیگر، غفلت است كه معمولا شامل غفلت جسمی و حتی روان كودك می شود. والدینی كه به وضعیت و مكانی كه كودك در آنجا رشد می كند توجهی ندارند، ممكن است كودك را در وضعیتی قرار دهند كه برایش آسیب رسان باشد.
این روانشناس در ادامه با بیان اینكه آزار جنسی می تواند از یك نوازش شهوانی شروع شود، تاكید كرد: والدین و خانواده ها باید به این مساله توجه كنند. نوازشی كه حاكی از برانگیختن حس شهوانی و جنسی فرد باشد به نوعی كودك را وسیله قرار می دهد تا به این برانگیختگی پاسخ دهد. شدت آن را در مورد آتنای خردسال شاهد بودیم.
وی ادامه داد: متاسفانه آزار جسمی، جنسی، غفلت و آزار روانی كودكان در یك فضای حاكی از نادانی و بدون آگاهی و دانش و یا عدم بلوغ خود والدین می تواند رخ دهد.
محمدخانی تصریح كرد: بسیاری از والدین در روند تربیت و رشد كودك غفلت می ورزند و به خصوص به او آزار عاطفی می رسانند، مثلا بچه ها را با یكدیگر مقایسه یا سرزنش و توبیخ می كنند.
وی با تاكید بر اینكه خانواده ها دقت كنند كودكی كه مورد آزار عاطفی، روانی ، جسمی یا غفلت قرار گیرد طعمه خوبی برای افراد كودك آزار می شود، گفت: كودكی كه در بستری از هیجانات منفی، رشد یافته با نوازش و ارائه خدمت خاصی می تواند در دام این افراد گرفتار شود.
این روانشناس در ادامه بیان كرد: والدین باید به فضای كلی كودك توجه كنند اعم از رفتار كودك ، انتظار از كودك، هیجانات كودك ، پاسخگو بودن به كودك و هرآنچه او می طلبد تا كودك به طور مطلوب رشد كند .
وی در پاسخ به این پرسش كه خانواده ها در مواقعی كه متوجه سواستفاده كودك خود شدند باید چه رفتاری از خود نشان دهند؟، گفت: اولین دستور این است كه باید آن رفتار را متوقف كنند و به هرشكلی كه هست آن را از بین ببرند و نباید بگذارند دیگر سوءاستفاده تكرار شود. گاهی متاسفانه این اتفاق در فضای زندگی كودك اتفاق می افتد. در صورت اطلاع از این امر، فرد متخاطی باید حتما از كودك دور شود و به هیچ وجه به كودك نزدیك نشود.
محمدخانی با اشاره به اینكه كودك آسیب دیده نیز باید مراحل درمان را طی كند و بتواند اتفاق را به زبان بیاورد و مساله را آرام آرام درك كند، اظهارداشت: از طرف خانواده ها هرگونه توبیخ و سرزنش و مقصر شمردن كودك، هرگز نباید وجود داشته باشد و والدین نباید اضطرابشان را به كودك منتقل كنند و باید بی قید و شرط، این اتفاق را بپذیرند و رفتار مهربانانه با كودك داشته باشند.

دسترسی سریع
سایبان آرامش