یك متخصص روانشناسی بالینی گفت: خوشبختانه درمان های خوب و موثری برای اختلال افسردگی وجود دارد.
دكتر فرشاد شیبانی، متخصص روانشناسی بالینی در گفتگو با برنامه «سایبان آرامش» شبكه رادیویی سلامت با بیان این مطلب افزود: درمان دارویی، درمان شناختی- رفتاری، روان درمانی تحلیلی و روانكاوی، درمان بین فردی، گروه درمانی، تحریك مغناطیسی مغز (TMS)و ... از جمله درمان های اختلال افسردگی اساسی محسوب می شوند.
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا ابتلا به افسردگی شكلی از ضعف است؟، گفت: ممكن است از دید دیگران اینطور بنظر برسد كه شخص افسرده خودش خواسته كه افسرده باشد؛ ولی حقیقت این است كه، افسردگی نوعی از بیماری است كه می تواند برای اكثر افراد اتفاق بیفتد و به هیچ عنوان نشانه ضعف نیست (مثل بیماری قلبی یا كلیوی) حتی اشخاص قدرتمند نیز میتوانند دچار افسردگی شدید شوند.
شیبانی با تاكید بر اینكه جالب اینكه 4 نفر از هر 5 نفر فرد افسرده ظرف مدت 4 تا 6 ماه بدون هیچ كمكی بهبود می یابند. بنابراین چرا باید به درمان افسردگی پرداخت؟ ، ادامه داد: اگرچه 4 نفر از هر 5 نفر با گذشت زمان خوب می شوند، 1 نفر باقیمانده،تا دوسال بعد هم افسرده می ماند. ما قادر به پیشبینی دقیق اینكه نهایتاً چه كسی بهبود میابد و چه كسی بهبود نمیابد نمی باشیم. حتی اگرهمه افراد مبتلا هم به تدریج بهبود یابند، وی در ادامه بیان كرد: تجربه افسردگی می تواند به قدری ناخوشایند باشد كه تلاش برای كوتاه كردن زمان آن ارزشمند است. به علاوه، افرادی كه اولین تجربه افسردگی را می گذرانند، 50 درصد احتمال ابتلای مجددبه افسردگی را خواهند داشت.همچنین خطر خودكشی- هر چند تعداد كمی از افراد افسرده ممكن است اقدام به خودكشی كنند- را هم باید به موارد بالا اضافه كرد
دبیر كمیته دانشجویی سلامت روان و رسانه انستیتو روانپزشكی تهران در پاسخ به این پرسش كه چرا باید افسردگی را درمان كرد؟، خاطرنشان كرد: درمان زودرس كمك میكند از بدتر شدن افسردگی یا مزمن و مداومشدن آن جلوگیری شود؛ فكر كردن به خودكشی در بین افراد افسرده رایج است. اگر شما برای افسردگیتان درمان دریافت نكنید، خطر خودكشی افزایش پیدا میكند. درمان موفقیتآمیز افسردگی، افكار خودكشی را برطرف خواهد كرد؛ درمان میتواند به بازگشت شما به حالت طبیعی و لذت بردن از زندگی كمك كند.؛ درمان میتواند به جلوگیری از بازگشت افسردگی كمك كند.