هشدار درباره خطرات مصرف خودسرانه دارو در مبتلایان آلرژی

یك متخصص آلرژی و ایمونولوژی نسبت به خطرات خوددرمانی در بیماران مبتلا به آلرژی هشدار داد.

1400/12/08
|
17:35

دكتر مریم محلوجی گفت: خیلی از افراد تصور می كنند كه آلرژی یك حالت عادی است و بعضا آنقدر دیر به پزشك متخصص آلرژی مراجعه می كنند كه بسیار دیر شده است. در حالی كه آلرژی ها را می توان كنترل و یا درمان كرد.

مسئول فنی كلینیك آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی علوم پزشكی تهران ادامه داد: در مورد آلرژی ها خوددرمانی به هیچ وجه توصیه نمی شود؛ درست است كه داروهای آلرژی از انواع ساده تا پیچیده وجود دارد اما باید توسط پزشك تجویز شود.

او افزود: داروهایی مثل ستریزین یا لوراتادین داروهای كم آنزیم هستند و معمولا كسانی كه علائم شان شروع می شود می توانند تا زمان مراجعه به پزشك از این داروها استفاده كنند كه علائم شان تا حدی كنترل شود. اما متاسفانه ما با بیماران رو به رو بوده ایم كه چندین سال از این داروها استفاده می كنند.

این متخصص آلرژی و ایمونولوژی ادامه داد: مورد بدتر، افرادی هستند كه از داروخانه ها آمپول های كورتون تهیه می كنند و می گویند چون كورتون می زنیم مدتی در امان هستیم. اما ما با بیمارانی هم رو به رو بوده ایم كه با عوارض كورتون به ما مراجعه كرده اند.

محلوجی راد افزود: مردم فقط دو سه مورد از عوارض كورتون مثل پوكی استخوان و ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن را می شناسند؛ در حالی كه عوارض آن بسیار بلندبالاست. من شخصا بیماری داشتم كه به خاطر یك آلرژی ساده آمپول كورتون تزریق می كرد. این آقای 25 ساله با كاتاراكت دوطرفه یا آب مروارید چشم مواجه شد كه در نهایت منجر به عمل چشم های او شد. این در حالی است كه معمولا آب مروارید را در سنین بالای 60 سال عمل می كنند.

او در پایان تاكید كرد: آب مروارید یكی دیگر از این عوارض است. آب سیاه یا گلوكوم نیز یكی دیگر از عوارض استفاده از كورتون است كه با بالا رفتن فشار چشم ممكن است برای فرد اختلال دید ایجاد شود. همچنین از دیگر عوارض كورتون می توان سركوب غدد فوق كلیه، چاقی، پوكی استخوان و … اشاره كرد. لذا خوددرمانی با این داروها به هیچ وجه توصیه نمی شود.

دسترسی سریع