مضرات هله هوله برای سلامتی

مصرف تنقلات كم ارزش به دلیل زیادی نمك، چربی و شكر باعث بروز بیماری‌های قلبی عروقی، پُرفشاری خون و ... در دوران بزرگسالی می‌شوند.

1400/12/08
|
10:00

شاید شما هم عادت داشته باشید در سینماها، شهربازی‌ها و یا حتی مراسم‌های جشن تولدی كه برگزار می‌شود، هله هوله بخورید. هله هوله‌ها و تنقلات اغلب شكم‌های ما را با مواد شیرینی و موادی كه شاید ارزش غذایی ندارند. پر می‌كنند.

هرچند امروزه شاید به نسبت گذشته افراد بیشتر از ضرر هله هوله‌ها آگاه شده اند، اما شاید همه افراد همچنان از مضراتی كه می‌توانند هله هوله‌ها و این نوع مواد غذایی ناسالم در بر داشته باشد، آگاه نباشند.

تا كنون تحقیقات زیادی منتشرشده كه نشان می‌دهد شیرینی جات و غذا‌های فرآوری شده تا چه اندازه‌ای می‌توانند برای سلامتی بدن ما ضرر داشته باشند.

در این جا می‌خواهیم به 5 تحقیق اشاره كنیم كه نشان می‌دهد چرا تنقلات می‌تواند برای سلامتی شما بد باشد.

1- تنقلات باكتری‌های سالم روده را از بین می‌برند و سبب التهاب مضر می‌شوند
تنقلات و هله هوله با از بین بردن باكتری‌های خوب، تعادل سالم روده را بر هم می‌زنند. در یك پژوهش كه بر روی 1245 نفر به انجام رسید، دانشمندان دریافتند غذا‌های فرآوری شده با باكتری‌های مضری كه در بدن تمامی شركت كنندگان وجود داشت، در ارتباط است. این غذا‌ها شامل نوشابه‌ها و نیز غذا‌هایی می‌شود كه در شاخه «غذا‌های فست فود» قرار می‌گیرند.

2- به شكلی چشمگیر، خطر مرگ نابه‌هنگام را افزایش می‌دهد
یك پژوهشی انجام شده، هشدار شدیدتری را به دوستداران هله هوله می‌دهد. محققان می‌گویند غذا‌های فوق فرآوری شده، احتمال مرگ نابه‌هنگام را خصوصا بر اثر حمله قلبی افزایش می‌دهند.

افرادی كه غذا‌های فوق فرآوری شده مانند چیپس و یا نوشابه‌های شیرین مصرف می‌كنند، بالای 50 درصد در معرض احتمال ابتلا به مشكلات قلبی و مرگ زودرس هستند.
3- خطر بیشتر ابتلا به آروز
رژیم‌های غذایی سرشار از چربی‌های اشباع شده، خطر ابتلا به آرتروز را در افراد افزایش می‌دهند. به گفته محققان، غضروف‌ها به ویژه در زانوها، به دلیل رژیم‌های پرچرب و پر كربوهیدرات، سریع‌تر از بین می‌روند.

سطوح بالای چربی اشباع شده كه معمولا در افزودنی‌های غذایی مانند كره، روغن نارگیل، روغن نخل و چربی حیوانی یافت می‌شوند، باعث می‌گردند كه «غضروف مفاصل» سریعتر از بین برود.

4- هله هوله‌ها بر احتمال تصادف تأثیر می‌گذارد.
بر اساس یك پژوهش جدید، رانندگانی كه رژیم غذایی آن‌ها پر از شكر، گوشت‌های فرآوری و هله هوله است، احتمال بالاتری دارد كه دچار تصادف شوند.

محققان در این پژوهش، 817 راننده را كه در رژیم غذایی خود غذا‌های سرخ شده زیادی مصرف می‌كردند، مورد بررسی قرار دادند. نتایج نشان می‌داد افرادی كه حداقل یك بار در هفته نوشابه‌های انرژی زا می‌نوشند، دو برابر بیشتر از افرادی كه این نوشیدنی‌های انرژی زا را مصرف نمی‌كردند، سرعت داشتند.
- تضعیف استخوان‌ها و جلوگیری از رشد كودكان
اگرچه هشدار‌ها در خصوص هله هوله‌ها معمولا با سلامت قلب مرتبط است، اما یك پژوهش می‌گوید تنقلات فرآوری شده و شیرین، تهدیدی جدی برای رشد استخوان‌ها در بچه‌ها به حساب می‌آید. تنقلات می‌توانند رشد اسكلتی را متوقف كرده و استخوان‌های ضعیف تری را در كودكان ایجاد كنند.

دسترسی سریع