خوراكی‌هایی كه قبل از پخت نباید شسته شوند!

برخی مواد غذایی وجود دارند كه قبل از پخت هرگز نباید شسته شوند و در مقابل برخی خوراكی‌ها قبل از مصرف حتما باید شسته شوند.

1400/11/23
|
10:24

بسیاری از ما عادت داریم كه همه خوراكی‌ها را قبل از پختن بشوییم. با این اعتقاد كه باكتری‌ها و میكروب‌ها را از بین می‌برند؛ اما موادی هستند كه نباید قبل از پختن شسته شوند.

مرغ

روی سطح مرغ تازه، چندین نوع باكتری مانند سالمونلا وجود دارد كه ممكن است خطر بزرگی برای سلامتی ما داشته باشد. بسیاری از افراد بر این باورند كه شستن مرغ قبل از پختن به دفع این باكتری‌ها كمك می‌كند؛ اما در واقع شستن مرغ با آب قبل از پختن منجر به انتقال باكتری به تمام نقاط محل، رسیدن به سینك آشپزخانه، وسایل آشپزی، لباس و دست می‌شود. اما وقتی فوراً پخته شود، گرما همه انواع باكتری‌ها را از بین می‌برد.

گوشت

درست مانند مرغ، نباید گوشت تازه (گوشت گاو، گوساله یا بره) را بشویید؛ زیرا شستن گوشت با آب می‌تواند طعم آن را از بین ببرد و همچنین باكتری‌ها را در سینك آشپزخانه و دست‌ها پخش كند.

بهترین راه برای از بین بردن آن‌ها این است كه آن‌ها را با دمای حداقل 145 درجه خوب بپزید. توصیه می‌شود قبل از طبخ، از دستمال كاغذی برای پاك كردن آب گوشت از سطح آن استفاده كنید و سپس دست‌ها را با آب داغ و صابون بشویید.

قارچ

قارچ‌ها ساختاری اسفنجی دارند؛ بنابراین هرگز نباید آن‌ها را برای مدت طولانی در آب خیس كرد یا شست. زیرا به خوبی آب را جذب می‌كنند.

بهتر است بلافاصله قبل از پخت آن را بشویید و با دستمال كاغذی خشك كنید. در غیر این صورت خراب می‌شود، خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده و طعم آن تغییر می‌كند. همیشه ساقه‌های پایینی قارچ را جدا كنید و فقط در صورت تغییر رنگ، پوست آن را جدا كنید.

ماكارونی

ماكارونی قبل از پختن نیازی به شستن ندارد؛ زیرا با شستن ماكارونی نشاسته‌ای كه به جذب بهتر سس كمك می‌كند از بین می‌رود. بنابراین توصیه می‌شود آب آن را بجوشانید و سپس پاستا را داخل آن بریزید.

ماكارونی را می‌توان بعد از پختن شست و شو داد؛ فقط اگر بخواهید در سالاد یا هنگام سرخ كردن در ماهیتابه استفاده كنید.

تخم مرغ

بسیاری از افراد پوسته تخم مرغ را قبل از جوشاندن یا شكستن با آب می‌شویند تا مطمئن شوند كه آلودگی یا میكروب‌ها در حین پختن به داخل آن‌ نفوذ نكند؛ اما در واقع، چون پوسته تخم‌مرغ متخلخل است، شستن تخم‌مرغ با آب، باكتری‌ها را به سمت داخل آن هل می‌دهد.

در مقابل این مواد غذایی، خوراكی‌هایی وجود دارند كه همیشه شستن آن‌ها توصیه می‌شود:

مواد غذایی كنسرو شده

توصیه می‌شود قوطی حلبی را قبل از باز كردن آن بشویید تا باكتری‌های سطح آن نتوانند به داخل منتقل شوند و غذا را آلوده كنند. شست‌وشوی غذا‌های كنسرو شده از داخل، مانند لوبیا، به كاهش میزان سدیم از 327 میلی‌گرم به 164 میلی‌گرم كمك می‌كند كه تقریباً معادل نصف است.

برنج و میوه‌ها

شستن برنج با آب سرد و آبكش كردن آن حداقل دو تا سه بار قبل از هر نوع آماده سازی برای پخت، نشاسته سطحی را از دانه‌ها جدا می‌كند و علاوه بر به دست آوردن طعم بهتر برنج، به از بین بردن باكتری‌های موجود كمك می‌كند. میوه‌ها و سبزیجات با پوست خوراكی مانند گوجه فرنگی، سیب، گل كلم و كاهو، حتی اگر بسته بندی شده و تمیز و براق به نظر برسند، باید شسته شوند.

توصیه می‌شود ابتدا دست‌ها را با آب و صابون بشویید، سپس از آب تمیز و خنك برای شستن محصولات استفاده كنید و سپس با دستمال كاغذی خشك كنید. توصیه می‌شود میوه‌ها و سبزیجات با پوست غیر قابل خوردن مانند موز، خربزه، پرتقال، پیاز و سیب زمینی را قبل از پوست كندن، بشویید؛ در غیر این صورت باكتری‌های روی پوست به قسمت خوراكی منتقل می‌شوند.

دسترسی سریع