كولیك (قولنج) نوزادی یكی از مشكلات شایع در نوزادان تازه متولد شده است. رژیم غذایی مادر در دوران بارداری نقش مهمی در سلامت مادر، رشد جنین و همچنین سلامت سیستم بدن نوزاد پس از تولد دارد.
محققان دانشكده علوم پزشكی شوشتر با انجام پژوهشی، به بررسی رژیم غذایی دوران بارداری در مادران دارای نوزاد مبتلا به كولیك پرداختند. نتایج این پژوهش نشان داد كه ماداران دارای كودك مبتلا به كولیك، در زمان بارداری دریافت غذایی پنیر، ماهی و مرغ، میوه و سبزیجاتشان به میزان اندكی كمتر از سایر مادران بوده است.
همچنین میزان مصرف فست فود، نوع لبنیات و نوع روغن مصرفی این مادران در دوران بارداری، تفاوتی با سایر مادران نداشت.
نتایج این پژوهش كه توسط شیرین امینی و با همكاری مهدی میرزانوری و محمد رضایی انجام شده، نشان میدهد كه مادران نباید رژیم غذایی دوران بارداری خود را مقصر كولیك نوزادان خود بدانند، اما رژیم غذایی سالم اثرات ثابت شدهای بر جنین دارد.