یك كارشناسارشد گیاهان دارویی، گفت: آنتیاُكسیدانهای موجود در گوجهفرنگی از انواع بیماریهای مهلك محافظت میكند كه سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی ازجمله این موارد است.
زهرا توكلی اظهار كرد: گوجه فرهنگی، انواع مختلفی دارد كه در مناطق مختلف جهان در آب و هوای معتدل پرورش مییابد و برای افرادی كه میخواهند لاغر شوند و سطح فشارخون خود را حفظ كنند، بسیار مفید است.
وی ادامه داد: این میوه همچنین به تقویت بینایی و مدیریت دیابت كمك كرده و مهمتر از همه میتواند برای زنان باردار مفید باشد.
توكلی عنوان كرد: گوجه فرنگیها در رنگهای متعددی كشت میشوند، درحالیكه رایجترین نوع آن قرمز است اما رنگهای دیگر شامل زرد، سبز، نارنجی، سیاه، قهوهای، صورتی، سفید و بنفش است.
این كارشناسارشد گیاهان دارویی با اشاره به اینكه لیكوپن موجود در گوجه فرنگی میتواند از نظر خاصیت ضدسرطانی میوه مفیدی باشد، بیان كرد: لیكوپن یك آنتی اكسیدان در خانواده كاروتنوئیدهاست كه خواص آنتی اكسیدانی قوی آن باعث خنثیسازی رادیكالهای آزاد شده كه به دلایل مختلف در بدن ما تولید میشود، از همه مهمتر میتوان با مصرف گوجهفرنگی به شكل فرآوری شده مانند سس، آب یا رب گوجه فرنگی، توانایی مبارزه با سرطان را افزایش داد.
وی با اشاره به اینكه لیكوپن موجود در گوجه فرنگی فشار خون را كاهش داده و همچنین غنی از پتاسیم است كه اثرات سدیم را كاهش میدهد، تصریح كرد: همچنین ثابت شده است كه لیكوپن به طور كلی عملكرد رگهای خونی را بهبود میبخشد، كه میتواند به كاهش فشار خون كمك كند.
توكلی ادامه داد: تحقیقات نشان میدهد كه اگرچه لیكوپن میتواند به كاهش سطح فشار خون بالا كمك كند، اما هیچ تأثیری بر سطح فشار خون طبیعی ندارد، دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند كه مكملهای لیكوپن میتواند اثرات مفیدی در فشار خون داشته باشد.
این كارشناسارشد گیاهان دارویی با اشاره به اینكه گوجه فرنگی همچنین سرشار از ویتامین C است كه مشخص شده فشارخون را كاهش میدهد، تصریح كرد: اگر گوجه فرنگی ها كاملاً رسیده نیست میتوانید آنها را در دمای اتاق نگهداری و پساز رسیدن آنها را تا سه روز در یخچال نگه دارید، فراتر از آن میتوانید با انجماد یا كنسرو كردن، آنها را حفظ كنید، اما بهترین گزینه گوجه فرنگی تازه است زیرا غنیترین منبع پتاسیم بوده و میتواند بهترین اثرات كاهش فشار خون را داشته باشد.
وی عنوان كرد: طبق یك مطالعه چینی، آب گوجه فرنگی میتواند به طور قابل توجهی وزن بدن، چربی بدن و دور كمر را كاهش داده و همچنین میتواند سطح كلسترول را پایین آورد كه میتواند در افزایش وزن نقش داشته باشد، گوجه فرنگی علاوهبر اینكه منبع خوبی از آنتی اكسیدان است، غنی در فیبر و كم كالری است، به همین جهت باعث سیری حتی كاهش كالری دریافتی شده در نتیجه به كاهش وزن كمك میكند.
توكلی با اشاره به اینكهگوجه فرنگی ماده مهمی در اكثر درمانهای زیبایی است، تصرح كرد: این ماده به بهبود منافذ بزرگ پوست، درمان آكنه، تسكین آفتاب سوختگی و احیای پوست كمك میكند، آنتی اكسیدانهای موجود در گوجه فرنگی، به ویژه لیكوپن، با آسیب سلولی و التهاب پوست مقابله میكند.
این كارشناسارشد گیاهان دارویی با بیان اینكه گوجه فرنگی همچنین باعث بهبود بافت صورت میشود، افزود: روغنهای اضافی پوست شما را از بین میبرد و صورت شما را برای مدت طولانی تری شاد نگه میدارد، مطالعات نشان داده خوردن گوجه فرنگی همچنین از پوست در برابر اثرات مضر آفتاب محافظت كرده و همچنین به بهبود توانایی پوست در برابر اشعه ماورا بنفش، در زنانی كه رب گوجه فرنگی میخورند، ثابت شدهاست.
وی با اشاره به اینكه ویتامین C یكیاز مواد مغذی است كه هر زنی در دوران بارداری برای سالم نگه داشتن خود و نوزادش به آن نیاز دارد و به تشكیل استخوانها، دندانها و لثههای سالم كمك میكند، بیان كرد: این ویتامین همچنین به جذب مناسب آهن در بدن كه ماده مغذی حیاتی دیگری در دوران بارداری است، كمك میكند، اگرچه مصرف مكملهای آهن در دوران بارداری توصیه میشود اما خوردن گوجه فرنگی میتواند فواید همان را داشته باشد، طبق مراكز كنترل و پیشگیری از بیماریها، ویتامین C موجود در گوجه فرنگی به محافظت از مادر و نوزاد كمك میكند.
توكلی عنوان كرد: طبق مطالعات جدید افرادی كه گوجه فرنگی تازه یا آب گوجه فرنگی مصرف میكنند میتوانند سطح كلسترول بد خون خود را كاهش داده و سطح كلسترول خوب را افزایش دهند، همچنین مصرف گوجه فرنگی خام میتواند تأثیر مفیدی بر میزان كلسترول در زنان دارای اضافه وزن داشته باشد.
این كارشناسارشد گیاهان دارویی عنوان كرد: گوجه فرنگی همچنین منابع غنی بتاكاروتن، فولات و فلاونوئیدهاست كه برای سلامت قلب و عروق مفید هستند، همچنین مواد مغذی موجود در گوجه فرنگی به كاهش تجمع هموسیستئین و پلاكت كمك میكند، دو پدیدهای كه میتواند اثرات نامطلوبی بر سلامت قلب داشته باشد.
وی تصریح كرد: گوجه فرنگی سرشار از ویتامین A است، این یكیاز دلایل عالی بودن آن برای چشم شماست، شبكیه چشم شما به این ویتامین متكی بوده و سطح پایین ویتامین میتواند باعث كوری شود، لیكوپن موجود در گوجه فرنگی با آسیب رادیكالهای آزاد مقابله میكند، در غیر این صورت میتواند چشم شما را تحت تأثیر قرار دهد.
توكلی ادامه داد: سایر مواد مغذی مفید در گوجه فرنگی ویتامین C و مس است، در حالی كه اولی ممكن است با آب مروارید مرتبط با سن مبارزه كرده و دومی به تولید ملانین - رنگدانه مهم سیاه در چشم كمك میكند.
این كارشناسارشد گیاهان دارویی افزود: گوجه فرنگی منابع خوبی از كلرید است كه یكیاز اجزای اساسی آبهای گوارشی است، فیبر موجود در گوجهفرنگی به مقابله با این بیماری نیز كمك كرده و باعث تقویت بیشتر سلامت روده میشود، همچنین خوردن غذاهای غنی از آنتیاكسیدان مانند گوجه فرنگی میتواند به شما كمك كند تا با ورم معده مقابله كنید.
وی عنوان كرد: یك رژیم غذایی غنی از گوجه فرنگی عملكرد گلبولهای سفید خون را افزایش داده است، در این رژیم گلبولهای سفید خون كه به دلیل مبارزه با عفونتها شناخته شدهاند، 38 درصد آسیب كمتری از رادیكالهای آزاد متحمل میشوند و طبق نظر متخصصان، لیكوپن در گوجه فرنگی ممكن است این مسئله را تقویت كند.
توكلی بیان كرد: لیكوپن موجود در گوجه فرنگی عوامل آسیبرسان به DNA را از بین برده و در نتیجه باعث سلامت كبد میشود، همچنین حاوی ویتامینهای خاصی از B كمپلكس است كه سلامت كبد را حفظ میكند و این یك واقعیت فوقالعاده برای شماست، چراكه كبد تنها عضوی در بدن انسان است كه قادر به بازسازی طبیعی بوده و میتواند بافت از دست رفته را بازسازی كند و در صورت آسیب جزئی 25 درصد از اندام میتواند در كبد كامل احیا شود.