مدیر رادیو سلامت: پیشگیری از حوادث طبیعی، نیاز به آموزش‌های عمومی دارد

مدیر رادیو سلامت در نشست خبری نخستین جشنواره كشوری با عنوان «پیشگیری از سوانح و حوادث» گفت: ما در منطقه زلزله‌خیزی زندگی می كنیم و اگر اتفاقی مثل سیل و زلزله بیفتد، باید هوشمندانه عمل كنیم و از آسیب ها بكاهیم.

1396/05/17
|
14:56

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر صدیقه اعتماد سعید، در نشست خبری نخستین جشنواره كشوری پیشگیری از سوانح و حوادث، ضمن تبریك روز خبرنگار به خبرنگاران حاضر در این نشست، گفت: در این جشنواره، قصد داریم بخش پیشگیری را برجسته كنیم؛ زیرا مردم، بسیاری از سوانح و حوادث را ناشی از تقدیر و سرنوشت می‌دانند و فكر می‌كنند این حوادث چه در حوزه قواعد زندگی شهری مانند سنگینی ترافیك و آسیب های برخاسته از آن و چه در حوزه بلایای طبیعی به سبب ماهیت سرنوشت، اتفاق می‌افتد.
وی افزود: باید این گفتمان اجتماعی را تغییر بدهیم و به این سمت حركت كنیم كه می‌توان با یك انتخاب خوب، تصمیم‌هایی گرفت كه حادثه ساز نباشند و آسیب‌های حاصل از سوانح و حوادث را كاهش دهند.
مدیر رادیو سلامت با بیان این‌كه بالاترین حوادث كشور ما به نوع تردد مربوط است، عوامل آن را این‌طور برشمرد: سه عامل انسانی، خودرو و شاخه‌های آسیب ساز جاده‌ای از جمله عوامل موثر در این حوادث هستند. همچنین عامل چهارمی كه به این موارد اضافه می‌شود، وضعیت محیط است. گاهی خطاهای انسانی در این اوضاع می‌تواند حادثه آفرین‌تر باشد. بنابراین باید به آموزش این موارد توجه بیشتری نشان داد.
اعتماد سعید در ادامه به آموزش بستن كمربند ایمنی در صدا و سیما اشاره كرد و ادامه داد: از دهه ٨٠ تا ٩٠، قربانیان حوادث ترافیكی كاهش یافت كه یكی از عوامل آن بستن كمربند ایمنی بود. با توجه به فرهنگ سازی گسترده‌ای كه در این رابطه انجام شد، امروزه كسی بستن كمربند ایمنی را شوخی نمی‌گیرد و در واقع به عنوان یك فرهنگ عمومی جا افتاده و پذیرفته شده به آن می نگرد و كسی با بستن آن مقابله نمی‌كند. در نتیجه فكر می‌كنم می‌توان در مسیرهای دیگر فرهنگسازی نیز موفق بود.
وی با بیان این‌كه پیشگیری از حوادث طبیعی همچون سیل و زلزله به آموزش‌های عمومی جامعه نیاز دارد، گفت: نساختن اماكن تفریحی و مسكونی در حاشیه رودخانه‌ها و نوع روبرو شدن در صورت بروز اتفاقات طبیعی در این مكان ها نیاز به توجه و آموزش عمومی دارد. ما در منطقه زلزله‌خیزی زندگی می كنیم و اگر اتفاقی مثل سیل و زلزله بیفتد، باید نگرانی مان را هوشمندانه در مسیر كاهش آسیب هدایت كنیم. این نگرانی نباید باعث تشویش جامعه شود.
مدیر شبكه رادیویی سلامت، دومین علت مرگ و میر كودكان را سوانح و حوادث دانست و بیان كرد: این اتفاق خوبی برای كشور محسوب نمی‌شود. در حالی كه می‌توان با آموزش‌های لازم به خانواده‌ها، آمار مرگ و میر كودكان را چه در حوادث بیرون از خانه از جمله ترافیكی و چه در حوادث خانگی كاهش داد. بر اساس آمارهای دانشگاه علوم پزشكی تهران، در خانه مادران تحصیل‌كرده، حوادث كمتری برای كودكان رخ می‌دهد. همچنین می‌توان با آموزش به خانواده‌هایی كه تحصیلات دانشگاهی كمتری دارند، میزان این حوادث برای كودكان را كم كرد. همه این موارد باعث شد كه اولین جشنواره پیشگیری از سوانح و حوادث را برپا كنیم.
اعتماد سعید در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال یكی از خبرنگاران در خصوص استفاده از آثار شنیداری ارسالی به این جشنواره در شبكه‌های رادیویی گفت: از اول شهریور كه جشنواره آغاز می‌شود، در جدول برنامه ها، برنامه هایی با موضوع پیشگیری از حوادث بلایا در رادیو سلامت خواهیم داشت كه دو برنامه به مدت 15 دقیقه در مقطع صبح و عصر پخش خواهد شد. قطعا اگر این آثار شنیداری كه به دست ما برسند قابل پخش باشند از شبكه‌های دیگر رادیو نیز برای پخش آنها استفاده خواهیم كرد.
وی افزود: پیشگیری از سوانح و حوادث، یك مبحث ملی است و قطعا بخش‌های دیگر سازمان صداوسیما نیز برای پخش آثار كمك خواهند كرد.
مدیر رادیو سلامت در پاسخ به سوال دیگری درباره تاثیر این جشنواره بر كار مسئولان و توجه بیشتر به حوادث و سوانح، گفت: در واقع با برپایی آن می‌توانیم توجه مسئولان را به این جشنواره و اهداف آن معطوف كنیم. با این كار مطالبه عمومی ایجاد می‌شود و قطعا مسوولیت مسئولان را در پاسخگویی به این مطالبات، سنگین تر می كند. باید توجه كرد كه در برنامه ششم توسعه نیز كاهش مخاطرات حوادث و سوانح پیش‌بینی شده است و با اجرای این جشنواره می‌شود حساسیت‌ها و توجه‌ها را نسبت به حوادث و سوانح افزایش داد.
گفتنی ا‌ست این جشنواره در سه بخش شنیداری، دیداری و مكتوب از اول شهریور لغایت 15 آذر امسال برگزار می‌شود. علاقمندان می توانند برای اطلاع از چگونگی ارسال آثار به سایت رادیو سلامت مراجعه كنند.

دسترسی سریع