درمان اضطراب اجتماعی كودكان

روانشناس گفت: بیشتر والدین از اضطراب اجتماعی فرزندان مطلع نیستند و به كودك اصرار می‌كنند تا رفتار‌های اجتماعی انجام دهند اما این امر باعث می‌شود كودك بیشتر مضطرب شود و بسیاری جاها حضور پیدا نكند.

1400/11/17
|
10:57

فرحناز كیان ارثی، روانشناس گفت: یك سری مشكلات در دوران كودكی و نوجوانی رایج‌تر از موارد دیگر هستند كه والدین باید از آن مطلع شوند. برای مثال والدین به دلیل درس نخواندن و بازیگوش بودن فرزندانشان به آنها برچسب می‌زنند اما باید بدانند علل این رفتار چیست.

وی ادامه داد:یكی از مواردی كه والدین باید در دوران كرونا با آن آشنا باشند بحث افسرده‌ خویی است كه به دلیل قرنطینه ما شاهد افت علاقه و انگیزه هستیم.

این روانشناس افزود: بسیاری از كودكان و نوجوانان برای برقراری ارتباط اجتماعی خود در این دوران به فضای مجازی روی آوردند. یكی از بحث‌هایی كه والدین باید به آن توجه داشته باشند؛ به خصوص اگر در خانواده سابقه افسردگی داشته باشند، همین افسرده‌ خویی است.

كیان ارثی خاطرنشان كرد: یكی دیگر از مهم‌ترین مشكلاتی كه برای كودكان و نوجوانان وجود دارد اضطراب اجتماعی است.بیشتر والدین از این مشكل مطلع نیستند و به كودك اصرار می‌كنند تا رفتار‌های اجتماعی انجام دهند اما این امر باعث می‌شود كودك بیشتر مضطرب شود و بسیاری جاها حضور پیدا نكند.

وی ادامه داد: در بحث تربیت فرزند‌ها ما ابتدا باید آگاه باشیم. متاسفانه بسیاری از والدین فكر می‌كنند با خواندن چند كتاب تربیت كودك می‌توانند برای این امر آماده باشند. افراد باید بدانند مضطرب بودن و خجالتی بودن متفاوت است.

این روانشناس متذكر شد:كودكان خجالتی تنها نیاز دارند تا مدتی را در فضای مورد نظر بگذرانند تا آماده ارتباط گرفتند شوند، اما كودكانی كه اضطراب اجتماعی دارند در هر موقعیت اجتماعی دچار اضطراب شدید می‌شوند كه همین مسئله می‌شود در آینده دچار افسرده‌ خویی شوند.

كیان ارثی گفت:گروه بعدی مشكلات كودكان و نوجوانان بیش فعالی است كه به معنی نقص توجه است و در سه نوع قرار دارد. باید بدانیم كه برای تشخیص افراد بیش فعال باید حتما به صورت تخصصی مورد بررسی قرار گیرند و نمی‌توان به آنها بی دلیل برچسب زد. گروه اول افراد هایپر اكتیو هستند كه بیش‌تر دیده می‌شوند. این افراد كسانی هستند كه خیلی تحرك دارند و سر و صدای زیادی دارند.

وی بیان كرد: گروه دومی كه كمتر می‌شناسیم افرادی هستند كه شیطنیت و تحرك ندارند اما تمركز ندارند؛چراكه ساعت‌های بسیاری را در فكر و خیال می‌گذرانند. این اشخاص با بی‌برنامگی مواجه می‌شوند، می‌توانند برنامه بریزند اما قدرت اجرای آن‌ را ندارند.

این روانشناس متذكر شد: این دسته از كودكان و نوجوانان بسیار حواس‌پرت هستند و متوجه محیط اطرافشان نیستند. این مسئله می‌تواند تا بزرگ‌سالی افراد ادامه داشته باشد اما خوشبختانه قابل درمان است.

كیان ارثی تصریح كرد: نوع سوم مشكلات بیش‌فعالی تركیبی از دو نوع دیگر است كه برای درمان آن‌، افراد باید تحت نظارت متخصص روانپزشك و روانشناس باشند.

دسترسی سریع