روغن های مفید برای سلامتی

یك متخصص تغذیه گفت: روغن‌های خوراكی، بحثی كه همواره درخصوص سالم یا مضر بودن آن ها مطرح می شود و خوراكی‌هایی كه بسیاری از افراد كه به دنبال رژیم‌های لاغری هستند آن را دشمن اصلی خود می‌دانند.

1400/11/05
|
10:10

سمیرا مرادی اظهار كرد: باید بدانیم كه همه روغن‌های خوراكی مضر نبوده و برخی از آن‌ها حتی برای بدن نیز مفید هستند.

وی ادامه داد: مزایای روغن زیتون برای سلامت انسان از سال‌ها پیش شناسایی شده و بیشتر در رژیم غذایی مدیترانه‌ای موجود است و به طور مختصر، این چربی اشباع نشده تك زنجیره‌ای می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مثل امراض قلبی و سرطان را كاهش داده و به افزایش طول عمر و بهبود كیفیت زندگی افراد كمك كند.

مرادی با اشاره به این‌كه روغن انگور هر چند كمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد اما خواص فوق‌العاده‌ای برای مقابله با بیماری‌ها دارد، افزود: روغن دانه انگور كلسترول بد و فشارخون را پایین آورده و خطر ابتلا به سرطان را كاهش می‌دهد.

این متخصص تغذیه عنوان كرد: این روغن همچنین در بهبود دیابت و مشكلات بینایی تأثیر مفید دارد و با مقابله با مولكول‌های رادیكال آزاد، پیری را به تعویق می‌اندازد.

وی ادامه داد: آووكادو كه احتمالا چرب‌ترین میوه جهان است، درعین حال به عنوان یكی از سالم‌ترین میوه‌های جهان شناخته شده كه روغن آن سبز و خوشمزه و سرشار از ویتامین E و كلروفیل است، همچنین از آنجا كه این روغن نقطه تبخیر بالاتری نسبت به سایر روغن‌های گیاهی دارد گزینه مناسبی برای طبخ غذاست.

مرادی با اشاره به این‌كه گردو همراه با بسیاری دیگر از مغز خشكبار سلاحی قدرتمند برای مقابله با بیماری‌های قلبی و عروقی است، عنوان كرد: به این دلیل كه منبع غنی از اسیدهای چرب امگا -3 و اسید آلفا- لینولئیك است. اما روغن گردو به خصوص غنی از آنتی اكسیدان ها بوده و حاوی مقادیر زیادی از اسیدهای چرب مفید برای قلب است.

این متخصص تغذیه افزود: روغن كنجد نیز سرشار از آنتی‌اكسیدان‌ها و املاح معدنی مانند منیزم، مس، آهن و كلسیم بوده و از آنجا كه رنگ این روغن تیره‌تر است خاصیت آنتی اكسیدانی بیشتری دارد.

دسترسی سریع