سامانه تیتك باید به طور كامل اجرایی شود

میر محمدی گفت: شركت‌های تولید و تأمین دارو موظف هستند همه اطلاعات خود را در سامانه ”تیتك“ ثبت كنند.

1400/10/27
|
10:24

باشگاه خبرنگاران جوان حیدر محمدی گفت:در خصوص 570 قلم دارو می‌توانیم بگوییم كه كدام بیمارستان چه تعداد دارو با چه دوز دریافت كرده است. همه فرایندهای تولید و توزیع باید در سامانه تیتك ثبت شود.

او می گوید كه آزمایش ها ، آنالیز ها و اطلاعات مربوط به فراورده دارویی همه باید در سامانه ثبت شود .مرحله ثبت سفارش به سامانه جامع تجارت متصل است. فرآیندهایی كه قبلاً به صورت دستی بود الان الكترونیكی شده است. بدون كاغذ و الكترونیكی كار دنبال می‌شود.

مشاور سازمان غذا و دارو می گوید كه مرحله بعدی زنجیره تامین است یعنی اگر شركت تامین كننده دارو اقدام به تولید می‌كند و تحویل شركت پخش می دهد باید در سامانه تیتك حتماً ثبت شود.اگر دارو در داروخانه فروخته شود و استعلام و ثبت نشود سازمان‌های بیمه‌گر پرداختی نخواهد داشت و این مسئله طبیعی است. تقریباً بالغ بر 99 درصد از داروخانه ها قسمت مربوط به بیمه را چون مربوط به پرداخت است انجام می دهند.

به گفته محمدی مراكز درمانی برای هر كار جدیدی كه انجام می‌دهند نباید آسیبی به سرعت خدمات‌رسانی ایجاد كند.برخی از اقلام دارویی ثبتشان به صرفه نیست زیرا بستر و سرعتی كه باید به مردم خدمات بدهیم كافی نیست.تا زمانی كه ثبت اطلاعات در بخش بستری نداشته باشیم مشكل را داریم . در خصوص میزان مصرف دارو سه حلقه مفقوده داریم؛ یكی بخش بستری و دیگری حوزه بهداشت و سوم مراكز «ام. ام. تی» هستند كه دارو در سامانه تیتك ثبت نمی‌شود و می‌تواند محل خروج دارو باشد.

سید جلیل میرمحمدی گفت: اسناد بالادستی متعددی در حوزه سلامت وجود دارد. باید الزام كنیم و وزارت بهداشت را پای كار بیاوریم تا سیستم دولتی مانند بخش خصوصی، این اتصال را برقرار كند و قانون به طور كامل اجرا شود.

او می گوید كه از سال 1393 نخستین گام را شورای عالی امنیت ملی در این زمینه برداشت و در مصوبه‌ای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی را مكلف كرد كه اطلاعات دارویی از جمله ردیابی، رهگیری و كنترل اصالت دارو را در سامانه تیتك سازمان غذا و دارو ثبت كند.این نخستین سند یا مصوبه بالادستی بود و پس از آن در فروردین سال 1396 بند «پ» ماده 7 قانون احكام دائمی توسعه تأكید كرد كه حتماً باید این سامانه تكمیل و اجرا شود.

نایب رئیس كمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: بخش قابل توجهی از قوانین، اجرایی نشده ، اما اقداماتی هم صورت گرفته است. در مدت یك سال و نیم گذشته میزان پیشرفت ثبت اقلام دارویی قابل توجه بوده است و اصالت حدود 200 تا 300 قلم دارو در این سامانه قابل رصد است .

سعید كریمی معاون درمان وزارت بهداشت گفت: داروخانه بیمارستانی كامل زیر مجموعه سازمان غذا و دارو است، در بخش بستری بیشترین میزان ثبت در سامانه تیتك انجام می‌شود و ما به دلیل موضوع‌های مالی حتی یك قرص هم بدون ثبت به بیمار نمی‌دهیم. مشكل این است كه اتصال بین سامانه تیتك كه از صفر تا صد آن مربوط به سازمان غذا و دارو است با HIS باید برقرار شود و به معاونت درمان مرتبط نمی‌شود.

به گفته كریمی در بخش بستری امكان ندارد دارویی را بدون ثبت ارائه كنیم به همین جهت به نظرم نشانی غلط داده می‌شود.اگر پخش خارج از شبكه وجود دارد ربطی به بخش بستری، پزشك و پرستار ندارد. اكنون پزشكان و پرستاران تمام اطلاعات را ثبت می‌كنند و در صورت اتصال بین تیتك و HIS همه این مشكل‌ها حل می‌شود.

دسترسی سریع