بسیاری از مطالعات اخیر نشان داده است كه این روزها حتی كودكان در حدود سن هشت سالگی نیز ممكن است به عارضههایی چون كلسترول بالا و چربی خون بالا مبتلا شوند كه در نهایت عروق را مسدود میكنند.
به گزارش ایسنا كارشناسان سلامت در این رابطه تاكید دارند كه افزایش مصرف برخی از خوراكی ها و غذاهای ناسالم نظیر تارت و كلوچه، فست فود، ذرت بو داده مایكروویوی، دونات، كراكر، كیك و بیسكویت های بسته بندی در سالهای اخیر به این روند دامن زده است.
بر همین اساس متخصصان تغذیه و سلامتِ كودكان تاكید دارند كه رعایت نكات ساده زیر، راهكارهای كلیدی برای پیشگیری به موقع از عارضه كلسترول بالا در كودكان و در نتیجه عوارض جدی آن در سالهای آتی زندگی هستند:
- در طبخ غذاهای خانگی از روغن های طبیعی و غیرهیدروژنه مانند روغن كانولا یا زیتون استفاده كنید.
- غذاهایی كه منشا طبیعی دارند فاقد چربی های ترانس یا هیدروژنه هستند مانند انواع میوه ها، سبزیجات، مرغ، بوقلمون، ماهی، لوبیا، غلات، نان و برخی غلات. بنابراین از این گروه از مواد خوراكی بویژه از دسته سبزیجات و میوه ها در رژیم غذایی خانواده بیشتر استفاده كنید.
- اگر از مارگارین (كره گیاهی) استفاده می كنید، انواعی را انتخاب كنید كه در هر قاشق غذاخوری بیش از دو گرم چربی اشباع نداشته باشد و اولین ماده تشكیل دهنده آن نیز روغن نباتی مایع باشد.