به گفته محققان، غذاهای فوق فرآوری شده اثرات نامطلوب بالقوه ای بر سلامت افراد دارند.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از زی نیوز، محققان ایتالیایی اثرات سلامتی رژیم غذایی فوق فرآوری شده را بر افرادی كه قبلاً از بیماریهای قلبی عروقی رنج میبردند بررسی كردند.
یافتههای منتشر شده نشان دهنده خطر بالاتر حمله قلبی (یا سكته مغزی) كُشنده است. همچنین مشاهده شد در افرادی كه به طور كلی از رژیم غذایی مدیترانهای پیروی میكنند، اما مصرف بیش از حد غذاهای فوق فرآوری شده دارند، خطرات سلامت بیشتر است.
این مطالعه 1171 نفر را به مدت بیش از ده سال مورد بررسی قرار داد. همه آنها در زمان ورود به مطالعه از قبل مبتلا به بیماری قلبی عروقی بودند.
با توجه به رژیم غذایی شركت كنندگان، محققان بر مصرف غذاهای فوق فرآوری شده تمركز كردند، كه به طور كلی حاوی افزودنیهای مختلف مانند رنگها، نگهدارنده ها، آنتی اكسیدانها، عوامل ضد انعقاد، تقویت كنندههای طعم و شیرین كننده ها هستند.
این دسته شامل نوشیدنیهای قندی و گازدار، وعدههای غذایی از پیش بستهبندی شده، برخی از محصولات مانند سوخاری، غلات صبحانه، كراكر و ماست میوهای است.
«ماریالائورا بوناچیو»، سرپرست تیم تحقیق، توضیح میدهد: «ما مشاهده كردیم كه خطر حمله قلبی یا سكته دوم در افرادی كه بیشتر از غذاهای فرآوریشده مصرف میكنند، دو سوم افزایش مییابد. احتمال مرگ به هر دلیلی نیز 40 درصد بیشتر است.»
وی در ادامه میافزاید: «لازم به ذكر است كه تعریف غذای فوق فرآوری شده به محتوای غذایی مربوط نمیشود، بلكه به فرآیندی كه برای تهیه و نگهداری آن استفاده میشود، مرتبط است. به عبارت دیگر، حتی اگر یك غذا از نظر تغذیهای متعادل باشد، هنوز هم ممكن است فوق فرآوری شده در نظر گرفته شود.»