یك مطالعه جدید فواید و مضرات نمك سفید و صورتی را به تفكیك اعلام كرده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، نمك صورتی نه تنها زیباست، بلكه دارای مواد معدنی و ریز مغذیهای بیشتری نسبت به نمك معمولی سفید است. اما یك مطالعه جدید این ایده را كه نمك صورتی برای شما بهتر است با برخی یافتههای بسیار نگرانكننده، رد كرده است و اینكه نمك صورتی از سفید مفیدتر است؛ درست نخواهد بود.
با یك جستجوی سریع در گوگل میتوانید فواید نمك صورتی را مشاهده كنید؛ از بهبود خواب تا مبارزه با پیری و غیره. همچنین ادعا میشود كه نمك صورتی ریزمغذیهای بسیار بیشتری نسبت به نمك سفید استاندارد دارد و بنابراین از نظر تغذیهای برتر است. با این حال، تحقیقات جدید استرالیایی این مسئله را با برخی یافتههای بسیار نگرانكننده رد كرده است.
محققان دریافتند كه در حالی كه برخی از مواد مغذی مفید در مقادیر بیشتری در نمك صورتی در مقایسه با نمك سفید یافت میشوند (آهن، كلسیم و منیزیم)، طیفی از تركیبات بالقوه مضر نیز در نمكهای صورتی یافت میشوند.
آلومینیوم، سیلیكون و گوگرد از جمله تركیبات غیر مغذی موجود در نمونههای نمك صورتی است. وجود سرب در نمكهای صورتی نگرانكنندهترین موضوعی بود كه در این تحقیقات مشخص شد.
در كل نمك فارغ از هر رنگی نمیتواند برای سلامتی مفید باشد، نمك سرشار از سدیم است كه میتواند فشار خون شما را بالا ببرد و اگر بیش از حد مصرف شود، میتواند منجر به بسیاری از مشكلات سلامتی از جمله نارسایی قلبی، سنگ كلیه و حتی سرطان معده شود. نمك صورتی نیز از این قاعده مستثنی نیست و به دلیل وجود احتمالی آلایندهها میتواند آسیب بیشتری به شما وارد كند.
10 راه برای كاهش مصرف نمك
واقعیت این است كه بیشتر ما نمك بیش از حد میخوریم. بله، برای عملكرد درست بدنمان به مقداری سدیم نیاز داریم، اما میتوانیم تمام آنچه را كه نیاز داریم از غذاهای كامل (مثلاً غذاهای دریایی، نان و شیر) تامین كنیم. نیازی به افزودن نمك از نوع صورتی فانتزی یا ... به وعدههای غذایی نیست.
1) گیاهان و ادویه جات تازه را جایگزین نمك كنید.
2) چاشنیهای خریداری شده در فروشگاه را به جای فلفل قرمز و سیر كنار بگذارید.
3) سسهای خود را در خانه از ابتدا درست كنید.
4) آب موجود در سوپها و خورشتها را عوض كنید.
5) گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس و بیكن را با گوشت تازه جایگزین كنید.
6) میوههای تازه یا ماست را به جای چیپس و چوب شور انتخاب كنید.
7) در صورت امكان، از نمك استفاده نكنید.
8) در آشپزخانه خلاق باشید و غذاهای مورد علاقه خود را در خانه درست كنید.
9) كنسرو لوبیا را آبكش كرده و زیر آب بشویید تا مقداری از نمك آن شسته شود.
10) در كنار غذای خود از میوههای مركبات (لیمو، لیموترش، پرتقال) استفاده كنید تا طعم متفاوتی روی پروتئینها داشته باشید.