نتایج یك مطالعه طولانی مدت نشان داده است كه نوشیدن مقادیر زیاد قهوه ممكن است احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را كاهش دهد.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، محققان دانشگاه ادیت كوان استرالیا در مطالعه ای به بررسی این موضوع پرداختند كه آیا مصرف قهوه بر میزان زوال شناختی بیش از 200 استرالیایی در طول یك دهه تأثیر گذاشته است یا خیر.
دكتر «سامانتا گاردنر»، محقق اصلی این مطالعه، گفت: «نتایج نشان داد كه بین قهوه و چندین نشانگر مهم مرتبط با بیماری آلزایمر ارتباط وجود دارد.»
او گفت: «ما دریافتیم شركتكنندگانی كه هیچ اختلالی در حافظه نداشتند و در ابتدای مطالعه مصرف قهوهشان بیشتر بود، با خطر كمتر ابتلا به اختلالات شناختی خفیف كه اغلب قبل از بیماری آلزایمر روی می دهد، یا ابتلا به بیماری آلزایمر در طول مطالعه روبرو بودند.»
محققان دریافتند نوشیدن قهوه بیشتر نتایج مثبتی در رابطه با حوزههای خاصی از عملكرد شناختی، بهویژه عملكرد اجرایی كه شامل برنامهریزی، خودكنترلی و توجه است، داشت.
همچنین به نظر می رسد مصرف بیشتر قهوه با كُند كردن روند تجمع پروتئین آمیلوئید در مغز، عاملی كلیدی در ایجاد بیماری آلزایمر، مرتبط است.
دكتر گاردنر در ادامه افزود: «اگرچه تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است، اما این مطالعه دلگرم كننده بود زیرا نشان داد نوشیدن قهوه می تواند راهی آسان برای كمك به تاخیر در شروع بیماری آلزایمر باشد.»
به گفته وی، «این نوشیدنی می تواند به ویژه برای افرادی كه در معرض خطر زوال شناختی هستند اما هیچ علامتی ندارند، مفید باشد.»
محققان معتقدند ممكن است بتوان برخی از دستورالعملهای روشنی را ایجاد كرد كه افراد میتوانند در میانسالی از آنها پیروی كنند و این امر بتواند تأثیری پایدار داشته باشد.
دكتر گاردنر گفت: «اگر متوسط فنجان قهوه ای كه در خانه تهیه می شود 240 گرم باشد، افزایش آن به دو فنجان در روز می تواند به طور بالقوه زوال شناختی را تا 8 درصد پس از 18 ماه كاهش دهد.»
«همچنین میتوان شاهد كاهش 5 درصدی تجمع آمیلوئید در مغز در همان دوره زمانی بود.»
در بیماری آلزایمر، آمیلوئید با تجمع در كنارهم، پلاك هایی را تشكیل می دهد كه برای مغز سمی هستند.
محققان هنوز به طور دقیق مشخص نكردهاند كه كدام تركیبات قهوه در تأثیرات مثبت آن بر سلامت مغز نقش دارند.