احتمال شدت یافتن آنفلوانزای فصلی در نیمكره شمالی

متخصصان می‌گویند با كاهش رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، احتمال شدت یافتن آنفلوانزای فصلی در نیمكره شمالی وجود دارد.

1400/09/07
|
11:08

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الجزیره، دو ماه از فصل پاییز در نیمكره شمالی می‌گذرد. فصل پاییز در كنار تمامی زیبایی‌های ظاهری كه دارد به معنای شروع آنفلوانزای فصلی است. متخصصان درباره همزمانی همه گیری كرونا و آنفلوانزای فصلی هشدار می‌دهند.

سال گذشته پس از آنكه مقامات بهداشتی توصیه‌هایی مانند استفاده از ماسك و حفظ فاصله اجتماعی را مطرح كردند و در نهایت مجبور به اعمال محدودیت‌های كرونایی شدند، میزان آنفلوانزای فصلی نیز به طور قابل توجهی كاهش یافت.

براساس اعلام مركز كنترل و پیشگیری از بیماری‌های اروپا به طور معمول 20 درصد از جمعیت قاره سبز هر ساله به آنفلوانزا مبتلا می‌شوند اما این موضوع در سال 2020- 2021 بیش از 99 درصد كاهش یافت به طوری كه در سالی كه گذشت هیچ موردی از بستری شدن در بیمارستان و مرگ به دلیل آنفلوآنزا در این قاره گزارش نشد.

دلیل پایین آمدن میزان مبتلایان به كرونا در اروپا به رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی باز می‌گردد. با این حال، امسال شرایط متفاوت است. سازمان جهانی بهداشت هشدار می‌دهد. در سال جاری به دلیل آنكه درصد واكسیناسیون علیه كرونا افزایش یافته، مدارس بازگشایی شده اند و مردم كمتر شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت می‌كنند احتمال شدت گرفتن آنفلوانزای فصلی افزایش یافته است.

براساس اعلام مركز كنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریكا چهار مدل مختلف آنفلوانزا شامل A، B، C، D وجود دارد كه نوع A و B آن باعث بروز آنفلوآنزای فصلی می‌شود. رایج‌ترین علائم آنفلوآنزای فصلی شامل موارد ذیل می‌شود:

1- تب
2- سرفه
3- درد عضلانی و درد مفاصل
4- سردرد
5- آبریزش بینی
6- گلو درد

به طوری عمومی بسیاری از بیماران بدون دریافت دارو و با استراحت و مصرف كافی مایعات بهبود می‌یابند. با این حال، برخی افرادی كه دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند ممكن است جان خود را به دلیل ابتلا به این ویروس از دست بدهند.

براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت آنفلوانزای فصلی عامل بروز بیماری شدید در 3 تا 5 میلیون انسان در سال است كه از این میان 290 هزار تا 650 هزار تن جان خود را از دست می‌دهند. آغاز آنفلوآنزای فصلی از ماه اكتبر (مهر) تا آوریل و مِی (دی) است.

متخصصان توصیه می‌كنند افراد در این مدت همان شیوه نامه‌های بهداشتی كه علیه كرونا رعایت می‌كردند شامل استفاده از ماسك، حفظ فاصله گذاری اجتماعی و شستن مرتب دست‌ها را لحاظ كنند. همچنین به افراد آسیب پذیر مانند افراد كهنسال و كسانی كه از نقص سیستم ایمنی بدن رنج می‌برند توصیه می‌شود واكسن آنفلوآنزا را دریافت كنند.

دسترسی سریع