آلودگی هوا چهارمین علت مرگ در دنیا محسوب میشود و بعد از فشار خون بالا، مصرف دخانیات و سوءتغذیه، آلودگی هوا چهارمین علت مرگ و میر است و...
دومین علت مرگ ناشی از بیماریهای غیر واگیر بعد از مصرف دخانیات قرار دارد. این نشان می دهد كه آلودگی هوا اثر زیادی بر افزایش مرگهای زودرس در دنیا دارد.
به گزارش ایسنا، برخی از گروهها مانند كودكان، افراد مسن، مادران باردار و بیماران قلبی و ریوی در شرایط آلودگی هوا، بیشتر در معرض خطر قرار دارند. در شرایط آلودگی هوا مردم و بویژه گروههای حساس باید شیر و لبنات كم چرب مصرف كنند و مصرف روزانه دو لیوان شیر كم چرب به كاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا كمك میكند زیرا كلسیم موجود در شیر مانع از جذب آلایندههایی مانند فلزات سنگین میشود.
میوههای دارای تركیبات آنتی اكسیدان از مواد غذایی مفید در زمان آلودگی هوا هستند. مصرف میوههای دارای تركیبات آنتی اكسیدان از سلولهای بدن در مقابل آسیب دیدن در شرایط آلودگی هوا محافظت میكند كه سیب یكی از میوههای سرشار از آنتی اكسیدان است. همچنین میوههای دارای ویتامین A، E و C خاصیت آنتی اكسیدان دارند.
مركبات و میوههای با رنگ نارنجی، زرد و قرمز، موز، خرمالو، انواع فلفلهای سبز و نارنجی، هویج، چای سبز و سیاه، روغنهای سویا، آفتابگردان، كلزا و زیتون نقش آنتی اكسیدانی دارند و در شرایط آلودگی هوا از بدن مراقبت میكنند.
همچنین مصرف دو وعده ماهی در هفته در شرایط آلودگی هوا بسیار مهم است؛ زیرا ماهی به دلیل وجود ویتامین E و امگا 3 به كاهش عوارض آلودگی هوا كمك میكند.
مصرف زیاد آب و مایعات در زمان آلودگی باعث شستشوی دستگاه گوارش و رفع عطش و خشكی دهان ناشی از این شرایط هوایی میشود و از سوی دیگر، با مصرف آب، بخشی از آلودگی هوا كه وارد بدن شده، از راه ادرار، دفع میشود.
در شرایط آلودگی هوا، مصرف نوشابههای گازدار به دلیل ایجاد اختلال در جذب عناصر مفید در بدن، میتواند آثار سوء آلودگی هوا را دو برابر افزایش دهد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در شرایط آلودگی هوا، مصرف روزانه حداقل 400 گرم میوه و سبزیجات كه معادل 3 واحد میوه و 2 واحد سبزی است، بسیار مفید است. هر واحد میوه به اندازه یك عدد میوه با اندازه متوسط و هر واحد سبزی به اندازه یك خیار سبز، هویج یا گوجه فرنگی است اما مصرف روزانه یك عدد "سیر" بسیار مفید است.