وقتی غده تیروئید به مقدار كافی هورمون تیروئید برای عملكرد نرمال بدن تولید نكند، كمكاری تیروئید پدید میآید.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، درمان بیماری كم كاری تیروئید نیاز به توجه مداوم دارد كه گاهی برای مدت طولانی ادامه مییابد. تقریبا همه بیماران مبتلا به كم كاری تیروئید ادامه درمان با یك دارو را در طولانی مدت متوقف نمیكنند. عملكرد غده تیروئید نیز در بیماران باید هر 6 تا 12 ماه، طبق دستور پزشك كنترل شود.
طبق گفته پزشكان غدد، مصرف قرصهای هورمون تیروئید به مدت طولانی با دوز صحیح و با نظارت منظم هیچ عارضهای ایجاد نمیكند.
درمان پركاری تیروئید
همه بیماران مبتلا به پركاری غده تیروئید به داروهای ضد تیروئیدی برای كنترل تولید بیش از حد هورمون نیاز دارند. به گفته متخصصان 40 درصد بیماران ممكن است تنها با درمان پزشكی طی 18 تا 24 ماه به طور كامل بهبود یابند.
ید و هورمون تیروئید
ید برای تولید طبیعی هورمونهای تیروئیدی ضروری است. كمبود ید در رژیم غذایی ممكن است منجر به تولید كم هورمون تیروئید و تورم غده تیروئید شود، كه به نام بیماری گواتر شناخته میشود، از این رو مصرف نمك یددار بسیار مهم است اما به گفته ویگنش متخصص تغذیه از نظر میزان ید موجود در نمك، سنگ نمك هیمالیا (نمك صورتی) نسبت به نمكهای سفید یددار هیچ مزیت دیگری ندارد.
رژیم غذایی مناسب برای اختلالات تیروئید
بیماران تیروئیدی میتوانند از یك رژیم غذایی معمولی پیروی كنند. همانطور كه قبلاً تصور میشد، نیازی به محدود كردن مصرف مواد غذایی در بیماران تیروئیدی وجود ندارد. همچنین برای درمان اختلالات تیروئیدی نیازی به مصرف مكملها و مواد مغذی اضافی نیست.
تیروئید و بارداری
هورمون تیروئید برای رشد مغز جنین به ویژه در سه ماهه اول بارداری ضروری است. بیماران مبتلا به كم كاری تیروئید باید هورمون درمانی تیروئید را در طول بارداری ادامه دهند. در دوران بارداری، معمولا نیاز به افزایش هورمونهای تیروئیدی وجود دارد.
باورهای رایج و اشتباه در مورد اختلالات تیروئید
- بیماران مبتلا به كم كاری تیروئید نمیتوانند وزن كم كنند و حتی با درمان مناسب با هورمون تیروئید تا آخر عمر چاق میمانند.
- مشكلات تیروئیدی همیشه ارثی است.
- مصرف طولانی مدت قرص تیروئید (هورمون تیروئید) ممكن است بر اندامهای داخلی مانند كلیه ها، قلب، كبد و ... تاثیر بگذارد.
- تنظیم رژیم غذایی، یوگا و ورزش میتواند اختلالات تیروئیدی را درمان كند.