تحقیقات جدید نشان می دهد كه تغییرات آب و هوایی ممكن است شرایط رشد مورد نیاز برای یك قهوه عالی را از بین ببرد.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از وب مد، قهوه، بومی كشور اتیوپی، در بیش از 27 میلیون هكتار در سطح جهان، عمدتاً در مزارع كوچك در بیش از 50 كشور، كشت میشود. در آب و هوای گرمسیری با درجه حرارت متوسط و خاك غنی بهترین عملكرد را دارد. شرایط ایده آل برای رشد گیاه قهوه شامل دمای بین 14 تا 20 درجه سانتیگراد، بارندگی سالانه بین 100 تا 270 سانتیمتر و فصل خشك سالانه كه 1 تا 3 ماه طول میكشد.
دانشمندان استدلال میكنند از آنجایی كه این شرایط بهینه در حال كم شدن است و آب و هوا گرمتر میشود، ممكن است به طور فزایندهای تفاوت در طعم قهوه ایجاد شود. آنها خاطرنشان میكنند كه تغییرات در تعادل شیمیایی گیاه قهوه میتواند نه تنها بو و طعم بلكه تركیبات مربوط به سلامت و تغذیه انسان را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
آنها نتیجه گیری خود را بر اساس دادههای 73 مطالعه منتشر شده بیان كردند كه بر عوامل محیطی و شیوههای كشاورزی مرتبط با تغییرات آب و هوایی و همچنین سازگاری با تغییر الگوهای آب و هوایی متمركز بود.
محققان دریافتند مزارع واقع در ارتفاعات معمولاً دانههای قهوه را با بهترین طعم و عطر تولید میكنند. شرایطی كه كیفیت قهوه را به خطر میاندازد شامل گرما و نور بیش از حد و آب بسیار كم است كه به خاطر خشكسالیهای مرتبط با تغییرات آب و هوایی متداول هستند. قهوه همچنین در برابر افزایش سطح دی اكسید كربن كه حاصل سوزاندن سوختهای فسیلی است، آسیب پذیر است.
برخی از تكنیكهای كشاورزی كه میتوانند این اثرات را از بین ببرند عبارتند از ساختارهای سایه برای محدود كردن قرار گرفتن در معرض نور و كاهش گرما در مزارع و رشد گیاهان قهوه مقاوم در برابر آب و هوا.
مطالعات بررسی شده، آزمایشهای كنترلشدهای نبودند كه دقیقاً ثابت كنند چه چیزی قهوه را در برابر تغییرات آب و هوایی محافظت میكند. نویسندگان خاطرنشان میكنند كه تحقیقات بیشتری برای كشف راهكارهای مفید مورد نیاز است.