ادویه ها در كاهش فشارخون موثرند

فشار خون بالا خطر بیماری قلبی و سكته مغزی را افزایش می دهد كه هر دو از علل اصلی مرگ و میر هستند.

1400/08/26
|
11:02

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیكال نیوز تودی، توصیه‌های تغذیه‌ای در مورد چگونگی كاهش فشار خون اغلب شامل استفاده از گیاهان و ادویه‌ها به جای نمك برای طعم دادن به وعده‌های غذایی است. با این حال، كارشناسان اطلاعات كمی در مورد فواید گیاهان و ادویه جات برای سلامتی دارند.

نتایج مطالعه اخیر نشان می‌دهد كه رژیم غذایی غنی از گیاهان و ادویه‌ها ممكن است فشار خون را در افراد در معرض خطر بیماری قلبی عروقی كاهش دهد.

فشار خون درمان نشده خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی مانند حمله قلبی، سكته مغزی، نارسایی قلبی، بیماری كلیوی، از دست دادن بینایی و آسیب به رگ‌های خونی را افزایش می‌دهد.

محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا اخیراً تأثیر مصرف طولانی‌مدت گیاهان و ادویه‌ها بر عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی را بررسی كردند.

آنها دریافتند كه میزان بالاتری از گیاهان و ادویه‌ها در غذا باعث كاهش فشار خون 24 ساعته می‌شود.

«پنی كریس اترتون»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «ما از قبل در مورد اثرات بسیاری از فاكتورهای سبك زندگی، به ویژه عوامل رژیم غذایی، كه می‌توانند فشار خون را افزایش دهند مانند سدیم، الكل، و كافئین، و سایر عواملی كه می‌توانند فشار خون را كاهش دهند، مانند پتاسیم، منیزیم و كلسیم، كاهش وزن، فعالیت بدنی و برخی ویتامین‌ها، از جمله فولات و ویتامین D در صورت مصرف كم، می‌دانستیم. اما اثرات كاهش فشار خون از طریق گیاهان و ادویه‌ها جدید است.»

در مجموع 71 شركت كننده 30 تا 75 ساله در این مطالعه حضور داشتند. همه شركت كنندگان یك یا چند عامل خطر برای بیماری قلبی عروقی داشتند و دارای اضافه وزن یا چاقی بودند.

سپس محققان به طور تصادفی شركت كنندگان را در یكی از سه گروه قرار دادند. هر گروه از یكی از سه رژیم غذایی پیروی می‌كرد: رژیم غذایی كم ادویه، رژیم غذایی با ادویه متوسط، یا رژیم غذایی پر ادویه. این رژیم‌ها به ترتیب شامل مصرف روزانه 0.5 گرم، 3.3 گرم و 6.6 گرم گیاهان و ادویه جات بودند. گیاهان و ادویه‌ها شامل دارچین، زردچوبه و پونه كوهی بود.

شركت كنندگان به مدت 4 هفته رژیم غذایی خود را دنبال كردند و در این بین 2 هفته استراحت داشتند. در پایان هر دوره رژیم غذایی، شركت كنندگان در معرض ارزیابی‌های بعدی قرار گرفتند.

این مطالعه نشان داد كه رژیم غذایی پر ادویه در مقایسه با رژیم غذایی با ادویه متوسط و كم ادویه، باعث بهبود فشار خون 24 ساعته می‌شود.

محققان هیچ تأثیری از رژیم‌های غذایی بر كلسترول بد، نشانگرهای قند خون، عملكرد عروقی یا استرس اكسایشی مشاهده نكردند.

محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاكید دارند.

دسترسی سریع