كاهش فشار خون بالا با نوشیدنی‌های گرم خاص

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد عصاره چای برگ زیتون می‌تواند فشار خون سیستولیك را كاهش دهد. همچنین چای سیاه و سبز نیز حاوی تركیبات خاصی است كه باعث شل و بازتر شدن رگ‌های خونی و منجر به كاهش فشار خون می‌شود.

1400/08/24
|
10:47

به نقل از سایكولوژی نیوز، چای برگ زیتون هزاران سال است كه برای اهداف دارویی استفاده می‌شود؛ برگ‌های درخت زیتون حاوی پلی‌فنول‌هایی است كه می‌تواند در برابر بسیاری از شرایط محافظت ایجاد كند. اكنون دانشمندان اثر ضد فشار خون آن را در گروهی متشكل از 40 دوقلوی همسان با فشار خون طبیعی بالا(فشار خون لب مرز) آزمایش كرده‌اند.

در این تحقیق 500 یا 1000 میلی‌گرم عصاره برگ زیتون به شركت‌كنندگان خورانده و بعد از هشت هفته فشار خون آنان اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد با مصرف این نوشیدنی میزان فشار خون این افراد كاهش یافته بود.

عصاره برگ زیتون دارای خواص ضد فشار خون در انسان است و مصرف دوز 1000 میلی‌گرمی آن اثرات قابل‌ توجهی در افراد مبتلا به فشار خون لب مرزی دارد. تركیبات موجود در این نوشیدنی داغ ممكن است راه‌های جدیدی برای درمان فشار خون بالا ارائه دهد.

دانشمندان پیش‌بینی می‌كنند خواص ضد فشار خون چای سیاه و سبز نیز می‌تواند گزینه‌های درمانی امیدواركننده‌ای را برای كاهش فشار خون ارائه دهد. برگ‌های چای حاوی فلاونوئیدهای اپی گالوكاتچین-3-گالات و اپی كاتچین گالات از اعضای خانواده كاتچین‌هاست.

نتایج یك تحقیق مشخص كرد این كاتچین‌ها می‌تواند KCNQ5 را فعال كند كه به نوبه خود باعث شل شدن عروق خونی می‌شود. KCNQ5 یك كانال پتاسیم است كه در ماهیچه صاف یافت می‌شود.

كاتچین‌ها آنتی اكسیدان‌هایی است كه در برابر سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی موثر است.

پروفسور جفری ابوت، محقق این تحقیق، اظهار كرد: ما با استفاده از مدل‌سازی رایانه‌ای و مطالعات جهش‌زایی دریافتیم كاتچین‌های خاص به پای سنسور ولتاژ متصل می‌شود و به كانال اجازه می‌دهد در پاسخ به تحریك سلولی خیلی راحت‌تر و زودتر باز شود.

تقریبا از هر سه فرد بالغ یك نفر دارای فشار خون بالاست كه عامل خطر اصلی بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ زودرس در سراسر جهان محسوب می‌شود؛ بنابراین یافتن راه‌هایی برای درمان این بیماری می‌تواند جان انسان‌ها را نجات دهد.
نتایج مطالعات گذشته نشان داد نوشیدن چای می‌تواند به طور مداوم فشار خون را در مقادیر كم كاهش دهد. درك تاثیر كاتچین‌ها بر KCNQ5 می‌تواند به توسعه داروهای ضد فشار خون با كارایی بالاتر كمك كند.

بسیاری از كشورها مانند ایالات متحده آمریكا و بریتانیا چای را با شیر می‌نوشند اما باید توجه داشت مزایای ضد فشار خون چای ممكن است با مخلوط كردن آن با شیر كاهش یابد.

گروه تحقیقاتی این ایده را آزمایش كردند و دریافتند كه وقتی شیر به چای سیاه اضافه می‌شود، فعال شدن KCNQ5 را مسدود می‌كند.

با این حال پروفسور ابوت فكر می‌كند كه بدن انسان واكنش متفاوتی نشان می‌دهد.

وی می‌گوید: ما معتقد نیستیم هنگام نوشیدن چای باید از مصرف شیر اجتناب كرد تا از خواص مفید چای استفاده كنیم. ما مطمئن هستیم محیط معده انسان كاتچین‌ها را از پروتئین‌ها و سایر مولكول‌های موجود در شیر جدا می‌كند؛ در غیر این صورت اثرات مفید كاتچین‌ها را مسدود می‌كند.

همچنین تاثیر دما بر چای بررسی و مشخص شد كه در دمای 35 درجه سانتی‌گراد، تركیب چای تغییر می‌كند و تاثیر بیشتری بر فعال‌سازی KCNQ5 دارد.

پروفسور ابوت توضیح داد: صرف‌ نظر از اینكه چای سرد یا گرم مصرف شود، این دما پس از نوشیدن چای به دست می‌آید زیرا دمای بدن انسان حدود 37 درجه سانتی‌گراد است. بنابراین به سادگی با نوشیدن چای، خواص مفید و ضد فشار خون آن را فعال می‌كنیم.

KCNQ5 همچنین در مغز بیان می‌شود و در تنظیم عملكرد عصبی نقش دارد. جهش در گونه‌های ژن KCNQ5 عملكرد كانال آن را متوقف می‌كند و باعث اختلالات مغزی می‌شود كه به انسفالوپاتی صرعی(تشنج) معروف است.

با این حال كاتچین‌ها توانایی عبور از سد خونی مغزی و فعال كردن KCNQ5 را دارد.

دسترسی سریع