معاون فنی و مركز سلامت محیط وزارت بهداشت با اشاره به ضدعفونی كردن آب شرب گفت: كلر مایع تضعیف كننده سیستم ایمنی بدن نیست.
محسن فرهادی معاون فنی و مركز سلامت محیط وزارت بهداشت در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به مصرف كلر در آب مصرفی برای پیشگیری از بروز آلودگی در آب های شرب اظهار كرد: در شرایط فعلی سیستم های آب رسانی و منابع آب مصرفی در تمام دنیا و از جمله كشورمان به صورت های مختلفی تامین می شود.
او ادامه داد: برای پیشگیری از بروز آلودگیهای ثانویه در آب مصرفی به دلیل دور بودن تصفیه خانه ها تا محل مصرف آب شرب به آن كلر مطابق استاندارد كشورمان اضافه می كنند.
فرهادی بیان كرد: در برخی از مناطق برای ضد عفونی آب شرب مصرفی از كلر گازی استفاده می شود كه به دلیل ایمنی ناشی از كپسول های گاز كلر و مسائل نگهداری آن امروزه كم تر از این نوع كلر استفاده می شود. در برخی از مناطق روستایی از پودر پر كلرین كه 65 تا 70 درصد كلر آزاد می كند برای ضد عفونی آلودگی احتمالی استفاده می شود.
معاون فنی و مركز سلامت محیط وزارت بهداشت تاكید كرد: به طور كلی برای پیشگیری از بروز آلودگی ثانویه از آب ژاول یا پودر كلر حل شده در آب به آب شرب مصرفی تزریق می كنند و كلر آزاد باقی مانده بین دو دهم تا نیم میلی گرم در لیتر مطابق استاندارد كشور مان است كه این كار هیچگونه مشكلی برای بدن نداشته و سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن نمی شود.
او تاكید كرد: اگر میزان كلر بیشتر از حد استاندارد باشد طعم آب شرب مصرفی تغییر می كند و مشكلاتی را برای افراد مصرف كننده ایجاد خواهد كرد و نزدن كلر به آب مصرفی باعث برو آلودگی و شیوع بیماری هایی مانند اسهال در بین افراد خواهد شد.
فرهادی با بیان اینكه آب ژاول میزان كلر كم تری دارد، گفت: در برخی از مناطق كلر از نمك طعام با روشی ارزان گرفته و برای ضد عفونی كردن آب به آن اضافه می كنند.